Blijspel NCB Toneel Kaatsheuvel

Foto: NCB

Ook dit jaar verzorgt het NCB Toneel Kaatsheuvel weer hun jaarlijkse toneelavonden in de Gildenbond. Dit jaar is gekozen voor het blijspel “Beuntje en Co”. Het blijspel speelt zich af in de huiskamer van een brocanterie , de eigenaren zijn twee vrijgezelle broers; Frits en Dirk.

De laatste jaren draait hun zaak prima maar het verschil in zakelijk inzicht en beleving van de twee broers is groot en te groot, zo blijkt. Frits is zakelijk en hard en Dirk is het tegenovergestelde, namelijk aardig en meegaand en hij vindt geld niet het belangrijkste in het leven. De meningsverschillen worden zo groot dat ze besluiten uit elkaar te gaan. Hoe gaan de familie en vrienden hierop reageren? En wat moeten ze met de huishoudster, ontslaan?

Het stuk wordt gespeeld met vier dames en vier heren. Voor het eerst in het 31-jarig bestaan van het NCB toneel is er een assistent regisseuse, Merel de Nijs. Zij is bezig met een theater opleiding in ‘s-Hertogenbosch en wil graag professional worden. Daarbij hoort natuurlijk een praktijkstage en zo is Merel bij het NCB Toneel terecht gekomen. Nico Sprangers: “helaas scheiden onze wegen al naar één toneelseizoen maar Merel heeft zeker wat toegevoegd”.

Voor het decor heeft het NCB Toneel veel hulp gehad van Brocanterie Yvon. Zij begreep beter wat het NCB Toneel voor decor nodig had dan de leden van de club zelf.

Zoals je kunt lezen is er dit jaar weer genoeg te beleven bij het NCB Toneel. Interesse om het blijspel te bewonderen? De opvoeringen zijn in de Gildenbond in Kaatsheuvel, op de vrijdagen 8 en 15 februari, zaterdagen 9 en 16 februari 2019 om 20.00 uur. Daarnaast is middagvoorstelling op zondag 10 februari 0m 14.00 uur

Entree is 5 euro. Reserveren is mogelijk door een mail te sturen naar [email protected] of te bellen naar 0416-272620.

article
52176
Blijspel NCB Toneel Kaatsheuvel
Ook dit jaar verzorgt het NCB Toneel Kaatsheuvel weer hun jaarlijkse toneelavonden in de Gildenbond.
https://loon-op-zand.nieuws.nl/nieuws/52176/blijspel-ncb-toneel-kaatsheuvel/
2019-01-15T20:27:08+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/204/2019/01/15202607/NCB-toneel-2019a.jpg
Nieuws