Scouting MLK begint jubileumjaar met traditionele nieuwjaarsreceptie

Vrijwilliger van het jaar: Mitchel van Amstel
Foto: MLK

Vorige week zaterdag vond er in het eigen clubgebouw de Bosvaert de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie plaats van scouting Martin Luther King Kaatsheuvel. Onder het genot van champagne, een hapje en een drankje werd er teruggekeken op het afgelopen jaar, maar vooral uitgekeken naar het komende jaar. 2019 wordt de voor de groep een bijzonder en feestelijk jaar. De vereniging viert zijn 50-jarig bestaan en om die reden zullen er het hele jaar door diverse grote evenementen en feesten op het programma staan.

50 jaar geleden begon de vereniging, toen nog met zo’n 30 leden, op de zolder van de Kinkenpolder. Inmiddels is de groep uitgegroeid tot 1 van de grootste scoutinggroepen in de regio met ruim 200 leden. Vanwege het jubileum zullen er het hele jaar door leuke activiteiten georganiseerd worden voor zowel de leden, de vrijwilligers en de inwoners van Kaatsheuvel. Zo zal er in september een jubileum dag zijn op het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel en zal de groep ook een mooi project neer zetten bij het witte kasteel in het kader van het 750 jarig bestaan van de Heerlijkheid. Het hoogtepunt van het feestjaar zal het gezamenlijke zomerkamp worden. Normaliter gaat iedere groep naar een eigen plek, de kleintjes in een blokhut en de grotere op een terrein. Dit jaar gaan alle groepen samen naar 1 terrein in Westelbeers. Dat het een uitdaging wordt om met zoveel leden en vrijwilligers een week op kamp te gaan is zeker. Maar de Kaatsheuvelse scoutinggroep draait zijn hand niet om voor uitdagingen. Ze hebben letterlijk voor hetere vuren gestaan. Zo heeft de groep maar liefst drie branden gehad waarbij het volledige clubgebouw in de as lag. Gelukkig heeft scouting Martin Luther King zich altijd kunnen redden en kwam de groep er iedere keer sterker uit. Dit is ook te danken aan de grote verbondenheid en inzet van de vrijwilligers binnen de club.

Scouting Martin Luther King valt of staat met de inzet van zijn vrijwilligers. Iedere week offeren zij een deel van hun vrije tijd op om de jongeren een leuk programma aan te kunnen bieden. Naast de wekelijkse opkomsten zetten zij zich vaak ook in voor vele nevenactiviteiten. Zo hebben er vele vrijwilligers op oudejaarsdag oliebollen gebakken en helpen er ieder jaar in mei veel scoutingvrijwilligers mee tijdens het pleinfestival. Dit allemaal om wat extra geld binnen te halen om daarmee weer leuke dingen te kunnen ondernemen met de jongeren. Mitchel van Amstel en Jolanda Netten zijn dit jaar verkozen tot vrijwilliger van het jaar. Zij hebben zich beide onvoorwaardelijk ingezet voor de vereniging. Mitchel werd geprezen omdat hij steeds op zoek is naar mogelijkheden en acties om voor de club geld binnen te halen. Verder klust Mitchel veel in het gebouw, organiseert hij de jaarlijke jota/joti mee en is hij op regio niveau ook actief bij het organiseren van de regionale scoutingwedstrijden. Jolanda is al bijna 30 jaar zeer betrokken bij de club. Naast de wekelijkse bijeenkomsten, waarbij de jongeren altijd op haar kunnen rekenen en ze helpt bij het oplossen van problemen, zet zij zich ook in om het gebouw netjes te houden. Jolanda wordt omschreven als een echte teamleider en een scoutingvrouw in hart en nieren.

Scouting is er voor iedereen. Juist daarom heeft scouting Martin Luther King twee blauwe vogelgroepen. Deze groepen zijn bedoeld voor kinderen en jongeren met een sociale- en of verstandelijke beperking, die vaak niet mee kunnen komen in een reguliere groep. De begeleiders zijn, evenals alle andere vrijwilligers, geen professionals. Het is hun passie en hart voor scouting dat hen drijft.

Scouting is mede door de blauwe vogel groepen genomineerd voor een vrijwilligersprijs binnen de gemeente Loon op Zand. Vindt u dat scouting MLK deze prijs verdiend? Stem dan op de groep via de site www.vrijwilligersprijzen.nl

U zult dit jaar nog veel van scouting Martin Luther King horen. Wilt u meer informatie over de groep, uw zoon of dochter aanmelden of lijkt het u leuk om zelf te helpen tijdens 1 van de jubileumactiviteiten, neem dan een kijkje op de website www.scoutingmlk.nl

article
52155
Scouting MLK begint jubileumjaar met traditionele nieuwjaarsreceptie
Vorige week zaterdag vond er in het eigen clubgebouw de Bosvaert de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie plaats
https://loon-op-zand.nieuws.nl/nieuws/52155/scouting-mlk-begint-jubileumjaar-met-traditionele-nieuwjaarsreceptie/
2019-01-14T13:30:43+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/204/2019/01/14132946/IMG_4779-1.jpg
Nieuws