Nieuwjaarsconcert muzikale aftrap jubileumjaar harmonie

Met het Nieuwjaarsconcert wordt het jubileumjaar van Harmonie Kaatsheuvel ingeluid.
Foto: Stef Mennens/DRIELUIK fotografie.

Harmonie Kaatsheuvel bestaat dit jaar vijftig jaar en dat gaat uitbundig gevierd worden. Op het programma staan diverse concerten en bijzondere activiteiten waarbij de hele bevolking van Kaatsheuvel zal worden betrokken. Een tipje van de sluier: zowel jong als oud krijgen een muzikaal cadeautje waaraan ze veel plezier kunnen beleven. En ook de Kaatsheuvelse gemeenschap zal niet met lege handen komen te staan want de harmonie heeft een spectaculair jubileumproject in petto dat nog lang zal heugen.

De aftrap van het jubileumjaar is aanstaande zondag 13 januari tijdens het traditionele Nieuwjaarsconcert in de theaterzaal van Het Klavier. Zoals gebruikelijk is de entree voor het Nieuwjaarsconcert gratis. Maar vanwege de grote belangstelling is het noodzakelijk vooraf kaarten te bestellen. Dit kan via bijgaande link:
https://billetto.nl/e/nieuwjaarsconcert-Tickets-326243

Het is mogelijk om kaarten te bestellen voor het hele concert dat om 13.00 uur begint en omstreeks 16.00 uur eindigt, of alleen vóór de pauze of alleen na de pauze wanneer om 15.00 uur het Groot Harmonie Orkest aantreedt. Het Nieuwjaarsconcert is voor Harmonie Kaatsheuvel bij uitstek de gelegenheid om zich in al zijn geledingen aan de Kaatsheuvelse gemeenschap te presenteren.

In aanwezigheid en met medewerking van burgemeester Hanne van Aart zal om 13.00 uur het jubileumjaar spectaculair worden ingeluid. Daarna is het podium voor de verschillende orkesten van de harmonie. De slagwerkgroep onder leiding van Demos Horn bijt het spits af met een aantal nummers die perfect weergeven hoe breed de slagwerkopleiding van de harmonie is. Ook het aspirantenorkest, dat afgelopen jaar onder leiding van Anne Peters een primeur beleefde met een uitwisseling in Berkel-Enschot, zal het publiek met hun muzikale vorderingen verrassen.

Debuut Anne Peters

Voor Anne Peters wordt het de eerste keer dat zij als dirigent van het Midden Orkest het Nieuwjaarsconcert leidt. Met het door haar gekozen programma legt ze het accent op de muzikaliteit, dynamiek en balans, terwijl tegelijk ook de technische vaardigheden van de vooral jeugdige muzikanten op de proef wordt gesteld. Zo geeft het Midden Orkest een grappig kijkje in de dierentuin en moet het orkest stevig aan de bak met Pokémon, Celcic Air and Dance en Shalom.
Saxofoonsolo’s

Met het derde deel van het saxofoonconcert van Ronald Binge en Saxophobia grijpt het Groot Harmonie Orkest nog even terug naar het succesvolle D-concert waarin Katty de Visser en Sjors Pepping op indrukwekkende wijze op hun saxofoon soleren. Dirigent Geert Schrijvers leidt zijn 64 muzikanten tellende orkest vervolgens door een zeer verscheiden muzikaal landschap waarin de jazzy uitvoering van My Favorite Things een verrassend contrast vormt met het klassieke Lux Aurumque en de Slavonic Dances. De Radetzki Mars vormt voor een vertrouwde en traditionele afsluiting van het Nieuwjaarsconcert, gevolgd door een optreden van De Kromme Noten tijdens de naborrel Bij Anton.

Scholenproject

Met een ambitieus scholenproject haakt de harmonie dit jubileumjaar in op het streven naar meer Muziek in de Klas. Op alle scholen in Kaatsheuvel en De Moer worden in de komende maanden blazers en slagwerkworkshops gegeven. Hierbij zullen de docenten onderstrepen hoe belangrijk het maken van muziek is voor de ontwikkeling van het kind.

De 50-jarige harmonie gaat dit jaar ook activiteiten organiseren in samenwerking met de stichting TRIAS en de stichting ‘Viering 750 jaar Heerlijkheid Loon op Zand’. Samen met TRIAS wordt op 7 april in de St.Janskerk een jubileumconcert gegeven waaraan ook het vocaal kwartet Cantus Cets zal deelnemen. De moeite waard om nu al in de agenda te noteren.

In juni gaat de harmonie op driedaagse concertreis naar de voormalige Duitse hoofdstad Bonn en op 9 november is de apotheose van de jubileumproductie waarvoor de voorbereidingen in volle gang zijn en de details later met iedereen in Kaatsheuvel worden gedeeld.

Efkes Buurten meej.

Voorafgaand aan het Nieuwjaarsconcert is het Bij Anton ‘Efkes Buurten Meej’ met drie generaties muzikanten. Daarvoor schuiven van 11.30 tot 12.30 uur bij presentatrice Loes Heijs aan tafel Maurice van Overbeek (73), zoon Raymond (45), kleindochter Ellen (15) en kleinzoon Onno (13). Zij zorgen ook voor het muzikaal intermezzo.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden