Asielhond Karaca zoekt een nieuwe baasje!

Foto: Dierenasiel Waalwijk

Anatolische herders zijn groot en dat was in het verleden ook niet voor niets: ze waren ervoor bestemd de kudde van de eigenaar te beschermen tegen beren en wolven. Bang zijn ze dus ook niet, waakzaam wel.

Voor eigen mensen zijn ze trouwe kameraden, bij vreemden moeten ze het even aanzien. Karaca is nog jong, nog geen anderhalf, maar het is nu al duidelijk dat ze vooral een grote lieverd is. Van dat waakse is nog niet zoveel te merken.

Ze houdt veel van mensen en laat dat ook met enthousiasme blijken. Soms een beetje te enthousiast en onstuimig. Want als zo’n enorme hond tegen je opspringt . . . Karaca moet nog veel aan- en afleren, bijvoorbeeld dat springen. Ze heeft bijna geen basisopvoeding gehad en een nieuwe eigenaar moet er de nodige tijd in steken haar een aantal commando’s te leren. Wanneer ze die onder de knie heeft, zal ze een superhond zijn. Ze heeft altijd buiten geleefd, en of ze ook een binnenhond kan zijn, is niet duidelijk. Misschien half binnen, half buiten?

Kom eens kennis met Karaca maken in het dierenasiel, Prof. Van ’t Hoffweg 7 in Waalwijk. Of bel 0416 333964.

Karaca krijgt van Honden Opleidings Centrum Both in Sprang-Capelle tweemaal een individuele gedragsbegeleiding cadeau. Uitlaatservice Stap In van Diana Treffers in Kaatsheuvel heeft tien gratis uitlaatbeurten in petto. Voorwaarde is wel dat baas en hond in de regio wonen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden