2e editie Anton Pieckfestijn en 1e Villa Pardoes Winter Run op 8 december

Foto: Anton Pieckfestijn

Kaatsheuvel – Met trots kondigt de Stichting Kerst Kaatsheuvel (SKK) de 2e editie van het Anton Pieckfestijn aan. Op zaterdag 8 december 2018 zal het straatbeeld worden opgesierd door mooie decors, vele figuranten en ambachten die ons terugbrengen naar lang vervlogen tijden. Dit samengevat in de sfeer die Anton Pieck neer heeft gezet met zijn vele kunstwerken en in De Efteling.

Muziek en (straat)theater geven deze dag een extra cachet. Kinderen kunnen een bezoek brengen aan de kinderboerderij op het kerkplein bij de Sint Jan, er kan een foto gemaakt worden door een ouderwetse fotograaf. Van een ambachtelijke poffertjeskraam, tot aan een winter-BBQ en alles ertussenin is gedacht! Het evenement vindt plaats van 14.00 uur tot 21.00 uur waarna de dag op het verlichte Anton Pieckplein tot ca. 22.00 uur prachtig zal worden afgesloten. Daarna zijn de deuren geopend in het Klavier.

Villa Pardoes Winter Run

Dit jaar organiseert Villa Pardoes samen met Stichting GoRun de eerste editie van de Villa Pardoes Winter Run. Deze sfeervolle sponsorloop wordt tegelijkertijd gehouden met het 2e editie van het Anton Pieck Festijn in Kaatsheuvel. De Villa Pardoes Winter Run loopt langs de Efteling en dwars door Villa Pardoes.

Naast de mix van mooi aangeklede huisjes en kramen, muziek, zang, eten, drinken en doe-activiteiten in het Centrum van Kaatsheuvel is er dit jaar dus een sportief element aan het Anton Pieckfestijn toegevoegd. De start en finish van de Villa Pardoes Winter Run is op het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel. Om 15.00 uur beginnen er ruim 500 lopers aan de 10KM en daarna om 16.30 uur zo’n 600 lopers aan 6 KM Runs. Ter afsluiting zal er nog een Family Run & Walk van 600m plaatsvinden over het pittoreske Anton Pieckfestijn, waarbij er leuke prijzen zijn voor de mooiste Anton Pieck Kostuums. De unieke samenwerking tussen beide evenementen wordt gedragen door de plaatselijke en regionale ondernemers, vrijwilligers, verenigingen, jeugdclubs en de gemeente Loon op Zand.

De opbrengst van de Villa Pardoes Winter Run komt geheel ten goede aan Vila Pardoes. Alle lopers zetten hun beste beentje voor, maar oud gast Bart Huijberts loopt nog een beetje harder. “Wij hebben met ons gezin een week in Villa Pardoes mogen verblijven. Dit goede doel is zo hartverwarmend dat ze echt een mooi geldbedrag verdienen. De vrijwilligers staan altijd voor de gezinnen met een ziek kind klaar. Even zijn er geen zorgen voor het gezin. Ik wil graag zoveel mogelijk geld ophalen.”

Villa Pardoes

Villa Pardoes biedt een onvergetelijke gratis vakantie. Voor gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind van 4 tot en met 12 jaar. Voor broertjes, zusjes, ouders, opa’s en oma’s die dromen van een onbezorgde week samen. Even alles vergeten.

Komt u een kijkje nemen in het Centrum van Kaatsheuvel of bij Villa Pardoes?

Hopelijk tot zaterdag!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen