AH Kaatsheuvel gaat speelgoed inzamelen voor Steunpunt 0416

Jan den Hartog trapt symbolisch af, door eerste spel te schenken aan initiatiefneemster Esther Damen, Steunpunt 0416
Foto: AH

Kaatsheuvel – Begin november deed AH Kaatsheuvel een oproep op Facebook, wie dit jaar het goede doel zou worden tijdens de jaarlijkse speelgoedinzamelactie. Ruim 70% van de stemmen ging naar Steunpunt 0416 van initiatiefneemster Esther Damen. En niet voor niets, want de afgelopen drie jaar heeft ze heel wat huishoudens en eenzame ouderen blij kunnen maken.

Drie jaar geleden begon de Kaatsheuvelse de Facebookpagina Steunpunt 0416, omdat ze om haar heen veel armoede zag. “Binnen een mum van tijd was haar huis één grote klerenkast. “Het toilet beneden was de paskamer en er hingen duizenden stuks kleding door het hele huis verspreid, mijn vriend zat drie dagen boven!” Zelfs de schoenen van haar vriend waren niet veilig. “Ik kwam een man tegen met dicht getapete schoenen en vroeg welke maat hij had, ‘hij zei: 41’, dan kom maar even bij mij thuis langs!” zei Esther, die met alle liefde ook zijn schoenen weggaf.

Op de Facebookpagina kan iedereen spullen doneren. Deze worden verloot onder de mensen die reageren. “Je kunt natuurlijk niet altijd aan de buitenkant zien wie het het meest nodig heeft, het moet ook uit je eigen hart komen. We proberen daar zo eerlijk mogelijk mee om te gaan. Bij de voedselbank kwam ik onlangs ook een deftige dame tegen in dure merkkleding. Hoe kan dit nou? Haar man was bankroet door een faillissement.”

Bedrijven met een overschot aan spullen weten Esther ook te vinden. Zo stond haar huis helemaal vol met wasmiddel. “Overal lag wit poeder, het leek wel een XTC-lab!”

“Je kunt het zo gek niet bedenken wat mensen allemaal geven, soms ook hartverscheurend. Een aanstaande moeder deed heel de inrichting van de babykamer weg, omdat haar kindje vroegtijdig overleed.”

Het weggeef- virus is inmiddels ook bij zoonlief toegeslagen. Tijdens de gymles had een klasgenootje, een vluchteling, geen gymkleding. “Mijn zoon gaf heel zijn gymtasje aan de jongen!”

En zo zijn er nog tal van ontroerende situaties die Ester dagelijks meemaakt. Daarom kunnen klanten de komende twee weken, vanaf maandag 26 november speelgoed en spelletjes inzamelen voor Steunpunt 0416. Vorig jaar was het een doorslaand succes en dit jaar wordt daar ook weer op gerekend. AH Kaatsheuvel verwacht dit jaar zo’n 20 containers met speelgoed om kinderen die het niet kunnen betalen ook een mooie decembermaand te gunnen!

Vanaf maandag 26 november tot en met zondag 9 december staat er een speelgoed- en spelleninzamelcontainer bij de Albert Heijn in Kaatsheuvel. De spullen mogen in dozen of zakken aangeleverd worden.

article
50845
AH Kaatsheuvel verwacht 20 containers met speelgoed
Kaatsheuvel – Begin november deed AH Kaatsheuvel een oproep op Facebook, wie dit jaar het
https://loon-op-zand.nieuws.nl/nieuws/50845/ah-kaatsheuvel-gaat-speelgoed-inzamelen-steunpunt-0416/
2018-11-26T10:36:37+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/204/2018/11/22120056/20181119_155137.jpg
Nieuws, Zakelijk