Slagerij-Traiteur Van Roessel is Brabants Kampioen

Foto: van Roessel

Tijdens de vakbeurs Slavakto 2018 op dinsdag 7 november jl. is branche erkende meesterslager Dennis van Dun van Slagerij-Traiteur Van Roessel in Waalwijk gekroond tot Brabants Kampioen 2018. Hij greep nipt naast het Nederlands Kampioenschap, dat Van Roessel de afgelopen drie jaar op zijn naam had staan. De vakjury roemde het constante hoge niveau, met speciale vermelding van de verse maaltijden.

Dennis van Dun is trots op het behaalde kampioenschap: “Het is een eer om opnieuw als de top van Nederland te worden betiteld. Het is een erkenning van ons ambachtelijk vakmanschap en de hoge kwaliteit waar Van Roessel voor staat.” Het deelnemersveld was groot, er deden maar liefst 270 slagerijen mee. Samen presenteerden ze bijna tweeduizend producten aan de vakjury. Dennis besloot maar liefst vijftien producten in te sturen, meer dan verlangd. “Een mix van vleesspecialiteiten, vleeswaren en worst en recepten van onze chef-kok, om te tonen dat wij allround zijn.” Alle huisgemaakte producten werden bekroond met goud. Maar liefst tien keer met een extra ster; een bonuspunt als extra waardering voor de maximaal behaalde score. Het geeft aan hoe klein de verschillen met de Nederlandse kampioen zijn.

Onafhankelijke beoordeling

De omstandigheden rond de deelname aan de vakwedstrijden waren verre van ideaal. Terwijl Dennis zijn deelname al voorbereidde, overleed in augustus plotseling zijn vader en belangrijkste leermeester, Jan van Dun. “Als Algemeen Nederlands Kampioen wilden we onze titel uiteraard verdedigen. Bovendien maakte Jan jarenlang deel uit van de hoofdjury, dus wij mochten beslist niet ontbreken. Maar ik stond met gemengde gevoelens op het podium.” De titel Brabants Kampioen volgt op Dennis’ inauguratie tot branche erkende meestertitel in maart van dit jaar. Is de prijzenkast nog niet genoeg gevuld? Dennis: “We blijven deelnemen aan wedstrijden, omdat we een onafhankelijke, kritische beoordeling door experts zeer waardevol vinden. De Slavakto vakwedstrijden zijn volledig gericht op ambachtelijk vakmanschap en dat is precies waar wij voor staan. Vandaar dat ik eerder deze week zelf plaatsnam in de jury van de wedstrijd ‘Het Perfecte Pekelvlees’, samen met onder meer culinair journalist Felix Wilbrink. Het is belangrijk dat we het slagersvak in ere houden.”

Jubilerend familiebedrijf

Dennis van Dun is de zesde generatie in het familiebedrijf dat in 1878 werd gestart en dit jaar dus 140 jaar bestaat. Dennis werkt samen met de vijfde generatie, zijn moeder Anneke van Dun-van Roessel. De afgelopen jaren behaalden ze al heel wat eervolle prijzen. Tweemaal werd het bedrijf uitgeroepen tot Slagerij van het Jaar, in 1997 en in 2010 en van 2015 tot deze week mocht Van Roessel zich Nederlands kampioen noemen.

article
50584
Slagerij-Traiteur Van Roessel is Brabants Kampioen
Tijdens de vakbeurs Slavakto 2018 op dinsdag 7 november jl. is branche erkende meesterslager Dennis
https://loon-op-zand.nieuws.nl/nieuws/50584/slagerij-traiteur-roessel-is-brabants-kampioen/
2018-11-09T18:25:07+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/204/2018/11/09183040/VanRoessel-BrabantsKampioen-nov2018.jpg
Nieuws