Drunens Wandelfestival levert € 42.917,87 op voor het goede doel

Foto: Drunens Wandelfestijn

DRUNEN – De eerste editie van het Drunens Wandelfestival heeft een recordbedrag van € 42.917,87 voor het goede doel opgeleverd. Dat heeft het bestuur van de stichting Wandelen tegen Kanker bekendgemaakt. De definitieve opbrengst is direct na oktober -borstkankermaand- bekendgemaakt.

Het Drunens Wandelfestival is de opvolger van de Durea wandeltocht, die 10 jaar ten bate van Pink Ribbon in Drunen werd gehouden. Na het evenement in juni werd al € 40.875 euro aan inschrijfgelden en donaties geteld. “Het definitieve bedrag van bijna 43 mille is opgebouwd uit alle inschrijf- en parkeergelden, de inhoud van alle spaarvarkentjes, de winst uit de merchandise, een gedeeltelijke verkoopopbrengst van foodtrucks en de sponsorbedragen”, zegt Nicolette Slot-Roefs, voorzitter van de stichting Wandelen tegen Kanker.

Opvallend zijn volgens haar: alle extra donaties van lopers, een schenking na een crematie, een deel van de vertrekpremie van burgemeester Jan Hamming en de vele diensten in natura rondom het wandelfestival. “We zijn ontzettend dankbaar voor iedereen die voor het goede doel een donatie heeft overgehad”

Enquête

Het eind van de borstkankermaand vormt voor de organisatie van het Drunens Wandelfestival de officiële aftrap voor de organisatie van de tweede editie. Volgens de voorzitter heeft de eerste editie een ‘droombedrag voor het goede doel’ opgeleverd. De organisatie kijkt echter nadrukkelijk vooruit. “Direct na de eerste editie hebben we een enquête onder alle lopers uitgezet. De uitkomsten gebruiken we om ons festival nog beter te maken. We gaan dus zeker wat doen met de opmerkingen en tips.”

De eerste editie van het festival trok 2.431 wandelaars. Er waren drie wandelafstanden. De organisatie pakte uit met foodtrucks en muziekoptredens rondom het loopevenement. Start en finish waren op het terrein van HV Avanti en FC Drunen. De tocht werd georganiseerd door de stichting Samen Wandelen Tegen Kanker en gefinancierd door Software Society uit Drunen. Ook de tweede uitgave tekenen zij voor de organisatie en financiering. De tweede editie is op 22 juni 2019.