Gezelligheid kent geen (leef)tijd in het Mantel-Match Café

Het pand in de Peperstraat waar Mantel-Match Café zich gaat vestigen.
Foto: Loonopzand.nieuws.nl

Samen is leuker dan alleen, nietwaar? Helaas zien we tegenwoordig dat eenzaamheid en een sociaal isolement bij ouderen steeds vaker voorkomt. Wij, Monique de Man en Danielle van Wezel, hebben daarom in 2017 de sprong in het diepe gemaakt om ouderen te helpen aan een stukje gezelligheid en geborgenheid met mantelzorg. We hebben het roer omgegooid van de Rabobank naar Mantel-Match! Nu na ruim 1,5 jaar gaan we naast onze betaalde mantelzorg starten met ons eigen café.

Met Mantel-Match ondersteunen wij mantelzorgers en bieden wij gezelschap aan ouderen in de gemeente Loon op Zand, zodat zij langer thuis kunnen wonen. Maar in de eerste plaats willen wij het gevoel van eenzaamheid bij mensen wegnemen. Het winnen van het ‘Beste idee voor hulp en zorg’ van de gemeente Loon op Zand heeft er mede voor gezorgd dat wij onze droom gaan uitbreiden met het Mantel-Match Café, een ontmoetingsplek midden in het gezellige centrum van Kaatsheuvel.

Een huiskamer

“Een huiskamer, een ontmoetingsplek of een koffiehuis, onze gasten en bezoekers mogen het noemen zoals zij willen. Voor ons is het vooral een plek waar een prettige sfeer hangt en waar uitdrukkelijk niets moet en (bijna) alles mag. Van een potje kaarten en muziek luisteren tot en met handwerken, bloemschikken of gewoon theeleuten.”, aldus mede-oprichtster Daniëlle van Wezel.

Lokale ondernemers helpen mee

Toe aan een kop koffie, een kop thee of gewoon een gezellig praatje? In november openen wij onze deuren en bent u van harte welkom in het Mantel-Match Café. En hoe fijn is het dat een aantal enthousiaste lokale ondernemers meehelpen om van het café een succes te maken. Op deze manier gaan wij er samen voor zorgen dat het café een begrip wordt in de gemeente. Een plek om mensen te ontmoeten, te ontspannen en vooral te genieten.

Kleine bijdrage

Voor een bescheiden bijdrage kunt u 1 of meerdere dagdelen deelnemen aan onze wekelijkse, vrijblijvende activiteiten. Daarnaast zullen wij onze vaste bezoekers een paar keer per jaar trakteren op leuke extra’s! Denk hierbij aan een muzikale middag, workshop of een kerstmiddag. ‘’Schroom dus niet om gezellig een kopje koffie te komen drinken in onze ‘huiskamer’!’’ aldus Monique.

Neem een maatje mee

Bent u of kent u iemand die vaak ongewild alleen is? Wij begrijpen heel goed dat de eerste stap soms lastig kan zijn. Graag verlagen wij voor u de drempel, wij zorgen er graag voor dat u zich bij ons thuis voelt. Neem dus gerust iemand mee, want samen is alles leuker dan alleen!

-Monique en Danielle-

article
49888
Gezelligheid kent geen (leef)tijd in het Mantel-Match Café
Samen is leuker dan alleen, nietwaar? Helaas zien we tegenwoordig dat eenzaamheid en een sociaal
https://loon-op-zand.nieuws.nl/nieuws/49888/gezelligheid-kent-geen-leeftijd-mantel-match-cafe/
2018-10-12T19:55:44+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/204/2018/10/12195246/20181012_140149.jpg
cafe, Mantel Match
Nieuws, Zakelijk