De Bibliotheek Midden-Brabant zorgt er met online leesclub voor dat jongeren met meer plezier gaan lezen

Foto: Bibliotheek

TILBURG – Jongeren lezen steeds minder en hebben daardoor ook steeds meer moeite met de literatuurlijst die ze voor Nederlands moeten lezen. De Bibliotheek Midden-Brabant start daarom vanaf 15 oktober met de online leesclub Leeshonger. Door samen te lezen en er online over in gesprek te gaan, willen ze van lezen weer een feestje maken.

Leeshonger is een online leesclub voor mensen tussen de 14 en 18 jaar waarbij er iedere twee maanden gezamenlijk een boek gelezen wordt. In een Facebookgroep bespreekt de Bibliotheek met de jongeren wat ze van het boek vinden en wat iedereen is opgevallen. Dat vullen ze aan met bijpassende filmpjes, muziek, weetjes et cetera. Ook geven ze tips en tricks waarop je moet letten tijdens een mondeling, zodat niemand meer met zijn mond vol tanden staat. Op deze manier hebben de jongeren een stok achter de deur om op tijd de boeken te lezen én onthouden ze de inhoud beter, omdat ze er over praten met andere mensen.

Geen taaie kost

Om het plezier in lezen te verhogen zoekt de collectioneur van de Bibliotheek Midden-Brabant juist de boeken uit die leuk zijn om te lezen en die geen taaie kost zijn. Zo start de leesclub met het boek Otis van Martijn Niemeijer. Hij zal zelf ook door middel van video meer vertellen over zijn boek.

Jongeren gratis lid van de bibliotheek

Er zijn geen kosten verbonden aan de leesclub. Jongeren kunnen gratis lid worden van de Bibliotheek Midden-Brabant en online het e-book downloaden. Als ze meer van het papieren boek zijn, is het boek ook te lenen in één van de vestigingen van de bibliotheek. Om lid te worden van Leeshonger hoeven ze alleen maar naar www.bit.ly/leesclubleeshonger te gaan en dan komen ze vanzelf terecht bij de Facebookgroep. In de groep is vanzelf te zien welk boek die maand gelezen wordt en hoe je een Bibliotheek-abonnement kan afsluiten.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden