Oplichters sturen WhatsApp-phishingberichten met vraag om verificatiecode door te sturen

Foto: Pixabay

Pas goed op als je via WhatsApp het verzoek krijgt van een van je contacten om een verificatiecode voor de app door te sturen. Er zijn oplichters actief die op deze manier toegang proberen te krijgen tot jouw account. Stuur de code niet door!

Je WhatsApp-account is gekoppeld aan je telefoonnummer. Als je deze wilt veranderen, moet je dat bevestigen met een verificatiecode die je per sms krijgt. Stuur je die code door aan derden, dan verlies jij de toegang tot je account. Kwaadwillenden proberen de code in handen te krijgen, zodat ze jouw WhatsApp kunnen overnemen.

Betaalverzoeken

Als fraudeurs toegang hebben tot jouw account, kunnen zij zich voordoen als jou en bijvoorbeeld betaalverzoeken sturen aan je vrienden en familie. Ook kunnen ze de truc opnieuw uitvoeren en zo meerdere telefoonnummers overnemen.

Advies: installeer de app opnieuw

Als cybercriminelen toegang hebben tot jouw WhatsApp-account, verwijder dan de app en installeer deze opnieuw. Zo krijg je zelf weer een verificatiecode om de app aan jouw nummer te koppelen. Het kan dan wel voorkomen dat al je gesprekken worden verwijderd.

Bron: radar.nl

article
49657
Oplichters sturen WhatsApp-phishingberichten met vraag om verificatiecode door te sturen
Pas goed op als je via WhatsApp het verzoek krijgt van een van je contacten
https://loon-op-zand.nieuws.nl/nieuws/49657/oplichters-sturen-whatsapp-phishingberichten-vraag-om-verificatiecode-sturen/
2018-09-28T16:29:36+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/204/2015/12/16163916/whatsapp--e1450284066224.jpg
Nieuws