Lange afstand Wandelevenement van Amsterdam naar Tilburg

Foto: Pixabay

Wandelsportvereniging Hart van Brabant uit Tilburg organiseert op 1-2 september voor de 55e maal de lange afstand wandeltocht Amsterdam-Tilburg over 125 kilometer. Op deze lange afstand wandel tocht zijn nog een aantal instap mogelijkheden.

Instap mogelijkheden voor 80 – 40 en 25 km deelnamen

Is 125 te ver dan kan men (op zaterdagavond 22.00 uur) in Vleuten starten voor 80 km naar Tilburg. Op zondagmorgen is die mogelijkheid in Gorinchem (start 6.30 uur). En in Dussen (om.10.00 uur) is die mogelijkheid voor de laatste 25 km.

Deelnemers door Land van Heusden en Altena en, via de Langstraat naar Tilburg

Zaterdagmiddag 1 september om 15.00 uur start men vanuit voetbalvereniging FORTIUS (nabij de Jaap Eden Ijshal) in Amsterdam. Het is voor de 55e maal dat de Tilburgse wandelsport vereniging Hart van Brabant deze tocht organiseert.

KLEIN FEESTJE

Een lustrumfeest voor het organiserende Hart van Brabant. Dit zullen ook de deelnemers merken, waarvoor een speciaal presentje klaar ligt! Hoeveel lopers er aan de start komen is nog niet bekend omdat er tot aan de start ingeschreven kan worden. Verwacht wordt er met 50 personen in Amsterdam van start gaan. Via Driemond en Abcoude gaat het naar Kockengen waar de 1e grote rust is en men 33 km. heeft gelopen. Na een rust van 45 minuten gaat men verder via Vleuten .Daar sluiten om 22.00 uur de deelnemers van de 80 km aan. In Nieuwegein waar men rond 01.00 uur arriveert, na 58 km, is ook weer een rustgelegenheid. Gezamenlijk gaat men dan echt de Nacht in en loopt het via Lexmond, Meerkerk, Hoogblokland naar Gorinchem. Ook hier is weer een rustgelegenheid (83 km en 40 km.). Hier komen de deelnemers voor de 40 km. er bij. Als het dan weer net licht is -rond 6.00 uur- gaat men op weg naar Sleeuwijk, Almkerk en Dussen. -101- 58 en 18 km. heeft men daar dan afgelegd- en volgt de 4e stop. Hier is ook de start voor de 25 km. lopers.

Daarna loopt men de LANGSTRAAT in. Via de pont in Dussen komt men rond 10.30 uur aan in Sprang Capelle, waar men via de Wendelnesseweg, Heistraat, Louise de Colingnystraat en Zuid Hollandsedijk op weg gaat naar Kaatsheuvel.
Via Capelsestraat, Sweensestraat, Driestapelenstoel en Europalaan, loopt men naar De Moer. Daar komen de lopers rond 11.45 uur aan, Bij cafe “t Moaske is de laatste rust.

De groep vertrekt om 12.30 uur voor de laatste 7 kilometer naar Tilburg, naar sporthal en zwembad in de Reeshof waar de finish is. De eerste groep lopers wordt hier tussen 13.15 uur en 13.30 uur verwacht. Daar ontvangen de lopers naast bloemen, een diploma en een speciaal voor deze tocht ontworpen herinnering.

Tijdens de tocht worden de lopers door een team van 20 leden van Hart van Brabant begeleid. Daarnaast is er een groep ervaren EHBO mensen en zijn er sportmasseurs aanwezig. Ook aan eten en drinken komen de lopers niets te kort, naast de grote stops is er om de 5 kilometer een korte stop waar gegeten en gedronken kan worden.

Tot aan de start kan men nog inschrijven. Dit voor zowel Amsterdam – Tilburg als Vleuten-Gorinchem-Dussen- Tilburg. Inlichtingen voor zijn verkrijgbaar via [email protected] of 0416-362858.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen