Nieuwe mini-tentoonstellingen in het Klavier, de Vossenberg en het Patronaat

Foto: Heemkundekring De Ketsheuvel

Heemkundekring De Ketsheuvel heeft op een drietal locaties een of meerdere vitrines staan, waarin zij zaken tentoonstellen. De inhoud van de vitrines wordt regelmatig vernieuwd of gerouleerd.

Op dit moment zijn op alle drie de locaties de vitrines opnieuw ingericht, elk met een eigen thema. In De Vossenberg (Antoniusstraat) is de vitrine ingericht met herinneringen aan de vroegere dokter Wijtenberg, alom bekend huisarts in Kaatsheuvel, zelfs zijn naamplaatje is aanwezig.

In het Klavier (Anton Pieckplein) zijn de vitrines ingericht in samenwerking met de Bibliotheek Kaatsheuvel. De bibliotheek heeft ter gelegenheid van het thema ‘geloof’ een bijpassende boekentafel ingericht. Ook het beeldje van de pastoor dat is uitgegeven ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de kerk gewijd aan de H.H. Martelaren van Gorkum (oftewel de kerk aan de Berndijk) is aanwezig. Deze expositie zal zeker de nodige herkenning oproepen.

Tot slot is er in het Patronaat (de werkruimte van de heemkundekring aan de Hoofdstraat 32) een vitrine ingericht ter nagedachtenis aan een aantal slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog uit onze gemeente.

Alle vitrines zijn te bezichtigen tijdens de reguliere openingstijden van de verschillende locaties.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen