Emballage-actie bij AH Kaatsheuvel groot succes!

Jan den Hartog overhandigt cheque aan Maarten Schoenmaker
Jan den Hartog overhandigt cheque aan Maarten Schoenmaker
Foto: Studio Retouched

AH Kaatsheuvel heeft de afgelopen periode als goed doel bij de flessenautomaat gekozen voor Stichting Campagneteam Huntington. Door een druk op de knop hadden klanten de mogelijkheid het bedrag van hun ingeleverde flessen te doneren aan deze stichting. En dat hebben zij massaal gedaan.

Door de klanten werd uiteindelijk een bedrag van maar liefst € 735,35 gedoneerd. Traditiegetrouw verdubbelt AH Kaatsheuvel het gedoneerde bedrag wat uiteindelijk een opbrengst oplevert van € 1.470,70. “Dit is helemaal boven mijn verwachting. Hopelijk zijn we weer een stukje dichterbij de genezing van deze verschrikkelijke ziekte. Daar waar de verantwoordelijke partijen in onze gemeenschap het vaak laten afweten, ben ik superblij dat ook AH Kaatsheuvel zijn medewerking verleent aan dit soort acties. Het geld is zo hard nodig.”, aldus Maarten Schoenmaker, die AH Kaatsheuvel hartelijk wil bedanken voor de mogelijkheid deze actie te organiseren maar nog meer al die mensen die hun emballagegeld hebben gedoneerd. Deze opbrengst gaat in zijn geheel naar onderzoek om deze verschrikkelijke ziekte te bestrijden. Met totaal slechts 4 miljoen euro verwachten wetenschappers binnen een afzienbare periode een genezend medicijn te kunnen ontwikkelen tegen deze dodelijke ziekte.

De ziekte van Huntington is een dodelijke, mensonterende hersenziekte met de symptomen van ALS, Alzheimer en Parkinson bij elkaar. Op dit moment is er nog geen werkend medicijn om de ziekte te onderdrukken, laat staan te genezen. Ruim 1.700 mensen in Nederland hebben de ziekte. Als één van de ouders het heeft, hebben kinderen ook 50% kans deze dodelijk ziekte te krijgen.

Stichting Campagneteam Huntington heeft als missie en doel om vier miljoen euro binnen te halen voor onderzoeken en het ontwikkelen van een geneesbaar medicijn tegen de ziekte van Huntington binnen 10 jaar. De stichting is een professionele organisatie die volledig door vrijwilligers wordt gerund, waaronder wetenschapper Eric Reits van het AMC. Alle donaties aan het Campagneteam komen volledig ten goede voor het onderzoek naar genezing van de ziekte van Huntington.

Meer informatie over de ziekte en het campagneteam vindt men op www.doodgezwegen.nl. Hier kun je ook zien op welke andere manieren dat je kunt doneren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen