Energiecollectief EcLoZ actief in Zonnestroom en Windenergie

Foto: Ecloz

Wat is er mooier dan deel te nemen in lokaal opgewekte schone energie? Bij het Energiecollectief in de gemeente Loon op Zand, EcLoZ, is dat mogelijk, want er komen nieuwe energieprojecten aan.

Postcoderoosproject Werftzon

Het dak van de in aanbouw zijnde Sporthal de Werft in Kaatsheuvel komt vol te liggen met zonnepanelen, waarvan er 224 in eigendom komen van de coöperatie. Inwoners van onze gemeente, wonende in de postcodegebieden grenzend aan postcode 5171, kunnen deelnemen in dit project door het kopen van certificaten die € 190,= gaan kosten. Een certificaat levert jaarlijks circa 250 kWh op. Een gemiddeld gezin (3 à 4 personen) gebruikt ongeveer 3.500 kWh per jaar. Daarvoor zijn ongeveer 12 certificaten nodig. Je kunt investeren vanaf één certificaat met een maximum van 20 certificaten. De energiebelasting over de opbrengst, inclusief de daarover geheven BTW, wordt door je energiebedrijf jaarlijks verrekend met je energierekening.

Spinderwind

In de regio Hart van Brabant komen vier windmolens. Die molens worden gerealiseerd vóór en dóór inwoners en ondernemers in de regio. Iedereen kan meedoen. Word lid van één van de elf energiecoöperaties die met elkaar het initiatief hebben genomen tot de vier windmolens, waaronder EcLoZ. Als lid van een energiecoöperatie kun je € 250,= of meer investeren in die windmolens. Zo maak je de duurzame energie van windmolens mede mogelijk en profiteer je mee van de opbrengst. Dit project gaat later dit jaar van start.

Meer weten? Kom naar de informatieavond over Werftzon

Op dinsdag 5 juni om 19.30 is een informatieavond over het Werftzon project in De Gildenbond in Kaatsheuvel. Vanaf 19.15 uur is de zaal open voor een kopje koffie of thee. Rond half juni wordt ook een informatieavond gehouden in Loon op Zand. Nader bericht daarover volgt. Voor meer informatie over de projecten kunt u ook terecht op de website: www.ecloz.nl of door te mailen naar [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen