Rabobank publiceert maatschappelijk jaarverslag 2017

Foto: Rabobank

Rabobank publiceert haar maatschappelijk jaarverslag 2017. De bank legt hierin zowel maatschappelijk als financiële verantwoording af. Ook illustreert het uitgebreide verslag de betekenis van Rabobank voor mens, milieu en maatschappij en welke groei er in 2017 heeft plaatsgevonden.

Rabobank wil als betekenisvolle coöperatieve bank en leidende Food & Agri bank een belangrijke bijdrage leveren aan de welvaart en het welzijn in Nederland en aan het duurzaam voeden van de wereld. De bank gaf hieraan het afgelopen jaar concreet vorm met de missie “Growing a better world together”. Dit met als resultaat verschillende pakkende initiatieven in Nederland en daarbuiten, meer tevreden klanten, baanbrekende innovaties en betere financiële resultaten. Op 15 februari werden de jaarcijfers al bekendgemaakt.

Maatschappelijke bijdrage in regio de Langstraat

Ook lokaal wil Rabobank het verschil maken. Directievoorzitter Peter Konijnenburg aan het woord over de maatschappelijke rol en bijdrage van Rabobank De Langstraat: “We zijn enorm verheugd om deze resultaten te kunnen delen. Het onderschrijft wat onze bijdrage is aan de lokale leefomgeving. We helpen onze klanten verder op het gebied van zelfredzaamheid en ondernemerschap. Dit deden we in 2017 onder andere met workshops online bankieren, Bank voor de klas en de leergang miniMasters voor ondernemers. Ook het bijdragen aan een duurzame voedselproductie en het versterken van de lokale leefomgeving zijn belangrijk. Denk hierbij aan het verbinden van partijen bij Onze Langstraat waarbij we de Langstraat sterker maken op het gebied van Arbeidsmarkt, Bereikbaarheid en Leefklimaat. En natuurlijk hebben we ook in 2017 weer veel initatieven op weg geholpen middels sponsoring, een bijdrage uit het Rabobank Stimuleringsfonds en de Rabobank Clubkas Campagne. Dit is het bewijs van hoe wij samen de Langstraat sterker maken en uiteraard blijft Rabobank De Langstraat zich hiervoor ook in 2018 actief inzetten.”

Bekijk het volledige jaarverslag van Rabobank De Langstraat op rabo.nl/delangstraat/samengroeien. Bekijk het landelijke jaaroverzicht rabobank.nl/samengroeien.

article
45535
Rabobank publiceert maatschappelijk jaarverslag 2017
Rabobank publiceert haar maatschappelijk jaarverslag 2017. De bank legt hierin zowel maatschappelijk als financiële verantwoording
https://loon-op-zand.nieuws.nl/nieuws/45535/rabobank-publiceert-maatschappelijk-jaarverslag-2017/
2018-03-17T09:43:54+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/204/2018/03/17094430/rabo.png
Nieuws, Zakelijk