Ruim 1000 euro voor SPG Langstraat e.o.

Foto: AH Kaatsheuvel

De eerste zes weken van het nieuwe jaar stond de “goede doelen actie” van de emballage automaten bij Albert Heijn Kaatsheuvel in het teken van de Stichting Paardensport Gehandicapten (SPG) De Langstraat. En met succes!

In totaal werd er door de klanten van AH Kaatsheuvel €528,55 gedoneerd. Traditiegetrouw werd dit door Albert Heijn Kaatsheuvel verdubbeld en zo werd er een cheque van €1.057,10 in ontvangst genomen door voorzitter Hetty van Dongen

SPG Langstraat e.o. geeft wekelijks op woensdag en donderdag avond paardrijlessen voor mensen met een beperking bij Manege Pullens in Kaatsheuvel. Bij deze stichting rijden mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, maar ook ruiters met een visuele of auditieve beperking, autisme of andere psychische beperkingen. Dit gemengde gezellige gezelschap rijdt in kleine groepjes paard op basis van hun mogelijkheden. Een hobby waar je het plezier vanaf ziet druipen, wat kijken de ruiters hier elke week weer naar uit! Paardrijden is niet alleen maar heel leuk om te doen, maar is ook heel erg goed voor de ruiters.

Paardrijden heeft vaak een revaliderende en therapeutische werking. Wat er bij veel ruiters dan ook vaak te zien is, is een verbetering van de conditie en balans. De ruiter heeft de mogelijkheid te ervaren dat hij nieuwe vaardigheden kan ontwikkelen en krijgt hierdoor meer zelfvertrouwen. Maar ook het sociale aspect is erg belangrijk!

Paardrijden voor mensen met een beperking is duur omdat er o.a. speciale hulpmiddelen nodig zijn zoals speciale zadels, teugels, tillift etc. Om deze middelen te kunnen kopen is SPG Langstraat e.o. afhankelijk van sponsoren. Hetty van Dongen: “Wij zijn zeer blij met de opbrengst van deze actie en willen de klanten van AH Kaatsheuvel daar heel erg voor bedanken.”

Wilt u meer weten van deze stichting? Kijk dan op www.spglangstraat.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen