Opening van de Nationale Voorleesdagen bij OBS de Touwladder

Vandaag was de Landelijke opening van de Nationale Voorleesdagen. Voor de kinderen van de groepen 1-2 van OBS de Touwladder wordt er altijd een speciaal feestje van gemaakt. De kinderen mochten nl in pyjama en met een lekker kussen naar school komen. Als er thuis nog een tijgerknuffel was mocht die ook mee.

Het boek wat tijdens dit feest centraal staat heet: Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup. Dit boek is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2018. Het prentenboek zal centraal staan tijdens De Nationale Voorleesdagen, die in de ochtend van woensdag 24 januari 2018 landelijk worden gestart.

Het verhaal gaat over een tijger die slaapt, maar die tijger ligt wel vreselijk in de weg. Nu kunnen de andere dieren er niet langs, en ze hebben nog wel haast! Ze hebben ook ballonnen bij zich. Met die ballonnen besluiten ze over de tijger heen te zweven. De ooievaar heeft geen ballon nodig, die stapt met haar lange poten zó over de tijger heen. Maar pas op! PANG! De ballon knapt, Tijger wordt wakker. Gelukkig maar, want ze is jarig en de dieren hebben een verassing voor haar. Gefeliciteerd!

Juffrouw Yvonne las het verhaal interactief voor en de slapende tijger was juf Marja. Zij speelde samen het hele verhaal met allerlei knuffels en ballonnen. In pyjama en op een kussen zaten de kleuters aandachtig te luisteren. De juffen hadden er een heel mooi feest van gemaakt. Het landelijke festijn duurt tot met zaterdag 3 februari.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen