Kelvin Walker conciërge van het jaar 2017 bs De Vlinderboom Loon op Zand

Foto: D66

In februari 2017 schreef D66 Midden Brabant voor het achtste achtereenvolgende jaar de verkiezing van de conciërge van het jaar uit. Uitnodigingen om deel te nemen werden verstuurd aan alle basisscholen voor gewoon en voor Speciaal Onderwijs in Tilburg, Goirle, Waalwijk, Dongen, Loon op Zand en Hilvarenbeek.

Dit jaar valt in Loon op Zand de titel en eer toe aan Kelvin Walker, conciërge van basisschool De Vlinderboom aan de Tamboerstraat.
De uitreiking van de oorkonde vond plaats op 9 oktober 2017 op de school zelf. Meneer Kevin had geen idee dat hij in het zonnetje zou worden gezet. Groot was zijn verbazing toen directeur Anja van Balkom om elf uur de in de aula verzamelde kinderen aanspoorde om met zijn allen zijn naam te scanderen.

D66 Statenlid Femke Dingemans verraste Kelvin op het podium met een mooie toespraak, bloemen en de in goud ingelijste oorkonde. Ook de vrouw en dochters van de beste conciërge in Loon op Zand in 2017 waren erbij. De kinderen van de Vlinderboom hadden als inzending aan D66 o.a. een filmpje gemaakt om te laten zien hoe belangrijk Kelvin is voor de goede gang van zaken op de school. De leerlingen laten in het filmpje zien wat er allemaal fout gaat als Kelvin er niet zou zijn: uitpuilende afvalcontainers, vieze WC’s, hondendrollen op het veld, ruziënde en huilende kinderen, rijen bij het kopieerapparaat, waarmee zij aantonen hoe belangrijk Kelvin is voor De Vlinderboom. Het filmpje sluit af met: “Voor ons ben je nummer 1, bedankt lieve Kelvin.”

Met zijn allen zongen zij twee liederen en boden Kelvin nog meer tekeningen en collages aan. “Ik ben echt zeer vereerd, dank jullie wel”, was zijn korte maar voluit gemeende reactie. Hij mocht vervolgens zelf in alle groepen op allerlei lekkers trakteren dat door de school klaar was gezet.

D66 organiseert door heel Nederland de conciërgeverkiezing. De verkiezing is erop gericht de persoon in het zonnetje te zetten die vaak onopvallend maar altijd onmisbaar de alledaagse ondersteuning biedt aan leerkrachten en ander schoolpersoneel. Zonder de conciërge kan het vaak niet op een school!

Uit het juryrapport:
” Als jury vinden we het belangrijk dat de conciërge niet alleen de nodige klusjes doet, het is ook fijn als hij of zij een rol speelt in het zorgen voor een veilig en prettig schoolklimaat. Uit de inzending blijkt dat Kelvin hier duidelijk een rol speelt. Hij helpt bij het oplossen van ruzies en treedt op als er gepest of geplaagd wordt. Ook troost hij de leerlingen als ze pijn of verdriet hebben. Ten slotte maken de leerlingen duidelijk dat Kelvin aandacht heeft voor het milieu: hij zorgt ervoor dat al het groene afval gerecycled wordt!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen