Iris Tribute 2017 weer een daverend succes

22 en 23 september was het weer zo ver. Iris Tribute 2017. Een evenement waar we als vrijwilligers naar uit kijken. 2 dagen muziek, gemoedelijkheid en gezelligheid.

Het ontstaan van het evenement is wat beladen. Iris tribute staat in het teken van de zusjes Iris en Fleur van Kleij. Zij zijn beide veel te vroeg van ons heen gegaan. Hun ouders wilden hun verdriet graag omzetten in iets moois. Daar is Iris Tribute uit ontstaan. Een evenement waar we Iris en Fleur maar ook alle anderen die we moeten missen herdenken, maar waarmee we ook proberen goede doelen te steunen. Het eerste jaar is er van de opbrengst bijvoorbeeld een tienerkamer in een ziekenhuis gerealiseerd. Alle jaren is ook Villa Pardoes betrokken geweest. Dit jaar was de Villa het enige doel. Geld schenken doen we niet, we schenken door middel van tastbare goederen. Dit jaar worden er net als vorig jaar Parpoefjes geschonken. Dit zijn krukjes welke door de bezoekende families samen beschilderd kunnen worden als aandenken aan het mooie verblijf bij Villa Pardoes. Ook wordt de muziekfabriek gesponsord, een activiteit in de Villa. Het exacte bedrag is op moment van schrijven nog niet geheel compleet, maar de verwachting is dat er zo ongeveer €1500,- besteed kan gaan worden. Waarvoor dank aan alle bezoekers en sponsoren!

Beide avonden zijn geopend door Georg van Kleij, vader van Iris en Fleur, waarna het gelegenheids trio prachtig begon met het nummer Love of my life van Queen en een liedje van Claudia de Breij. Na deze rustige opening maakten de jongens van Large Metal dat er gerockt werd, in Crossroads maar ook daarboven in de wolken! Wat een talenten, we weten zeker dat we van deze jongens nog veel zullen horen. De zaal was al meer dan opgewarmd voor de volgende show. Gunz ’n Rozes besteeg het podium, wat daarna volgende was 1 groot feest. Behalve de grote hits van de welbekende band hadden zij ook nog een verrassing in petto: AC/DC. Ook AC/DC was voor deze helden gesneden koek waardoor het feestje nog even doorging. Een super afsluiter van een super avond.

Alsof een zo’n avond nog niet genoeg was werd er op zaterdag nog een geweldige avond gevierd. Na de gepaste opening was het de beurt aan de Leftovers. Swingende nummers waardoor het publiek al gauw los kwam. De Leftovers werden opgevolgd door Koud Serveren. Deze band speelt al jaren een mix van feest, rock en Nederlandstalige nummers. Een genot voor iedereen, wat je muzieksmaak ook is. Dat ze feest kunnen maken hebben ze ook deze avond weer laten zien. Afsluiter van de avond en daarmee ook van het weekend waren de Ar!es. Ar!e is hossen, springen, dansen en zingen. Het dak ging er af, een betere afsluiter hadden we ons niet kunnen wensen.

Een fantastisch weekend. Beladen, maar ook troostend. Een weekend waarin Crossroads vol stond, waar een biertje werd gedronken, gelachen en gehuild. Alles is goed verlopen, iedereen heeft genoten. Wij willen heel graag de bands, de bezoekers, de sponsoren en vooral al onze ijverige vrijwilligers bedanken voor deze onvergetelijke 4e editie. Tot volgend jaar!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen