Predicaat Hofleverancier voor Nieuwenhuizen Vlaggen & Masten uit Sprang-Capelle

Nieuwenhuizen Vlaggen & Masten uit Sprang-Capelle heeft donderdagavond 29 juni het predicaat Hofleverancier ontvangen ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van het bedrijf. Het predicaat is uitgereikt door Commissaris van de Koning Wim van de Donk en burgemeester van Waalwijk Nol Kleijngeld.

In 1892 opende Koos Nieuwenhuizen samen met echtgenote Ida Kooijmans een manufacturenhandel aan de Van der Duinstraat 82, die toen nog Nieuwstraat heette. Dat was de officiële start van het familiebedrijf. In 1929 neemt zoon Kees Nieuwenhuizen het stokje over en moderniseert de winkel tot een echte textielwinkel. Zijn zoon Koos neemt in 1964 het heft in handen en breidt de winkel uit, met een aparte afdeling voor woningtextiel. Zo ontstaat een fraaie textielwinkel die zich toelegt op zowel dames- en herentextiel, later ook babykleding en woninginrichting. In 1999 neemt de huidige eigenaar John Nieuwenhuizen de zaak over van zijn vader, de 4e generatie dus in het familiebedrijf. De textielwinkel wordt de jaren erna omgevormd tot vlaggenspecialist. Een nieuwe mijlpaal in de rijke traditie van het familiebedrijf.

Dagelijks worden vanuit de oude dorpskom van Sprang-Capelle tal van vlaggen, spandoeken en vlaggenmasten geleverd aan alle delen van het land. Vlaggenspecialist Nieuwenhuizen opereert zowel lokaal, als regionaal én landelijk en verzorgt bij vele evenementen de vlaggen en banieren, zoals onlangs bij Koningsdag in Tilburg.

Bij gelegenheid van het 125-jarig bestaan van het bedrijf heeft Zijne Majesteit de Koning dit bedrijf het recht verleend tot het voeren van het Koninklijk wapen met de toevoeging “Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen