Popkoor Undercover voelt zich Magic!(al)

Foto: Popkoor Undercover

Op 12 en 13 november is het zover! Popkoor Undercover presenteert in de Voorste Vennen: Magic! Een magisch optreden vol mooie popmuziek.

Waarom kiest een popkoor voor het thema magie denkt u? Dat heeft te maken met onze oprichtingsdatum. Op 29 februari 2012 zijn wij voor het eerst gestart met repeteren, kortom, schrikkeldag. Niets is er magischer dan een dag die maar één keer in de vier jaar bestaat. En daarom vieren we dus eigenlijk onze eerste officiële verjaardag! Een mooie aanleiding voor een concert.

Momenteel bestaat ons koor uit 36 leden. Een groot deel hiervan bestaat uit vrolijke dames en een vijftal stoere mannen die het met al deze vrouwen prima kunnen uithouden! Onze koorleden komen allemaal uit de omgeving Langstraat en Tilburg. Om de samenwerking zo prettig mogelijk te maken in ons koor werken we zoveel mogelijk vanuit het oogpunt dat ieder zich prettig moet voelen in de groep. Dit bereiken we door te streven naar kwaliteit maar daarbij het plezier in zingen en de ontspanning die dat met zich mee brengt niet uit het oog te verliezen. Die kwaliteit wordt mede dankzij de vakkundige leiding van dirigent/arrangeur Don Henken gehaald. Zijn energie en uitgebreide ervaring zorgt voor een goede sfeer tijdens de wekelijkse repetities.

Er bestaan veel verschillende popkoren in Nederland en veel van deze koren kiezen vaak voor repertoire dat gemakkelijk te bemachtigen is. Veel oudere popsongs zijn uitgewerkt als koorarrangementen maar de wat nieuwere nummers bestaan vaak nog niet op bladmuziek. Dankzij de geweldige arrangeerkwaliteiten van onze dirigent kunnen we deze bladmuziek voor ons koor laten schrijven. Door te kiezen voor hedendaagse hits zorgen we ervoor dat we ons als koor onderscheiden van de rest. We zingen wat er nu op de radio is, en maken onszelf daarmee een fris en modern koor. Wie we hiermee willen bereiken? Iedereen die van de hedendaagse popmuziek houdt! Jong, oud, het maakt niet uit, geniet je van de top 40? Kom eens luisteren naar die gave hits in kooruitvoering! Net weer anders, en daarmee verfrissend!

Concert Magic

Zoals al beschreven treden we dit jaar op om onze eerste officiële verjaardag te vieren. Al bijna anderhalf jaar zijn we kei hard aan het werk gegaan om dit concert te realiseren. Het hele koor is betrokken. Alle koorleden werken mee aan onder andere decor, choreografie, kleding, make-up, licht en geluid. Dit had natuurlijk nooit kunnen plaatsvinden zonder de nodige sponsors. VSB Fonds, Vos Citroën Garage Zanddonk Waalwijk en Rabobank de Langstraat zijn onze hoofdsponsors. Daar zijn we erg dankbaar voor, want zonder hen kunnen we dit mooie concert niet geven.

Om ons concert nog een extra dimensie te geven hebben we gekozen voor live begeleiding. Een 8-koppige liveband onder de naam Band 4 U heeft hard gewerkt om al onze nummers in te studeren. Onze nummers hebben een heel nieuw jasje gekregen en vallen daarmee nog meer op dan wanneer we onder pianobegeleiding zingen.

Kaarten zijn nog te verkrijgen via de website van de Voorste Venne, meer informatie vind je op: magic.popkoorundercover.nl
Zaterdag 12 november, 20.00 uur
Zondag 13 november, 14.00 uur
Entree € 13,00 incl. drankje.
Kinderen entree € 7,50 incl. drankje.

magic

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen