Publieksverkiezing: Stem op Van Gogh National Park Brabant

Foto:

Van Gogh National Park is in de race voor de titel ‘Mooiste natuurgebied van Nederland’. Van 10 tot en met 31 oktober 2016 kan het publiek via de speciale verkiezingswebsite www.mooistenatuurgebied.nl/vangoghnp stemmen op Brabants grootste natuurpark. Daarmee maakt Van Gogh National Park kans om als nationaal park van wereldklasse internationaal op de kaart gezet te worden.

Van Gogh National Park strekt zich uit van de Oostelijke Langstraat bij Waalwijk en de Loonse en Drunense Duinen tot Het Groene Woud met onder meer de Oisterwijkse Vennen, de Kampina en De Mortelen. Landschapsorganisaties, gemeenten en provincie spraken met elkaar af dat ze deze bijzondere natuurgebieden met elkaar gaan verbinden, waardoor één groot Nationaal Park in Midden-Brabant ontstaat.

Landschappelijk en cultureel meesterwerk
Het National Park vernoemen naar Vincent van Gogh komt voort uit respect en ontzag voor de meesterschilder en diens toewijding aan de natuur en het Brabantse landleven. Van Gogh is in dit gebied geboren en getogen. Hij liet zich erdoor inspireren, getuige de talrijke Brabantse taferelen die hij schilderde en in zijn brieven beschreef. Brabant ziet Van Gogh daarmee echt als zoon van Brabant. Hij zit in het hart van Brabant, zowel letterlijk als figuurlijk.

Honderden kilometers fietspad
Van Gogh National Park is een gebied waar je straks honderden kilometers ononderbroken kunt wandelen en fietsen, van Waalwijk via de gemeente Heusden tot Nuenen. Maar waar mensen ook de dynamiek van het stadsleven ontdekken: Eindhoven, ’s-Hertogenbosch en Tilburg maken onlosmakelijk deel uit van Van Gogh National Park.

Een nationaal icoon
De verkiezing is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken. Hiermee wil ze de Nederlandse natuur aantrekkelijker maken voor bezoekers, mensen meer betrekken bij wat de natuur te bieden heeft en natuurgebieden de kans geven zich te ontwikkelen tot nationale iconen.

Jouw stem
Jouw stem is van grote waarde. Met het predicaat ‘Het mooiste natuurgebied van Nederland’ kan de toegankelijkheid en kwaliteit van dit park verder worden verbeterd en internationaal meer bekendheid krijgen. Mogen we op jouw steun rekenen?
Meer informatie: www.vangoghnationalpark.com.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen