Jan Lammers ZZF Rally finisht bij Villa Pardoes

Zaterdagmiddag was het een drukte van belang bij Villa Pardoes. De 11e editie van de Zeldzame Ziekten Fonds rally finishte namelijk bij Villa Pardoes.

Vele bekende Nederlanders deden belangeloos mee aan deze bijzonder rally zoals Jan Lammers, Prins Bernhard van Oranje, Gijs van Lennep, Jan Peter Balkenende, Madeleen Driessen & Bas van Werven. Ze reden allemaal mee om meer aandacht te vragen voor zeldzame ziekten.

De start was zaterdagmorgen om 09.30 uur bij de Efteling. 80 equipes verschenen aan de start in de Efteling om met bijzondere auto’s, modern dan wel klassiek, een spannende route met diverse rallyproeven te rijden. Zij steunen daarmee wetenschappelijk onderzoek naar het non-Hodgkin-lymfoom, een zeldzame vorm van lymfklierkanker.

De ZZF Rally was dit jaar extra bijzonder, want Jan Lammers heeft zijn naam aan het evenement verbonden. Geweldig nieuws voor iedere autoliefhebber met een warm hart voor het goede doel! Jan Lammers is oud-Formule-1 coureur en winnaar van de 24 uur van Le Mans en tevens ambassadeur van het ZZF.

De opbrengst van de rally gaat naar fundamenteel onderzoek naar non-Hodgkin-lymfoom. In 2013 werd bij Bernhard van Oranje non-Hodgkin-lymfoom, een zeldzame vorm van lymfklierkanker, gediagnostiseerd waarna hij in 2014 Lymph&Co heeft opgericht om geld in te zamelen voor fundamenteel onderzoek naar lymflierkanker. Lymph&Co streeft ernaar samen met het ZZF financiering van fundamenteel onderzoek mogelijk te maken en meer aandacht te genereren voor deze vorm van kanker.

Gedurende de dag worden loten verkocht voor het goede doel en de dag wordt afgesloten met een veiling. De opbrengst van deze dag is nog niet bekend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen