“Loon Presenteert” en “La Vie brocante” op zondag 18 september

Foto: Mark Steens

Op 18 september is iedereen van harte welkom in het centrum van Loon op Zand. Om 11.00 uur begint een boordevol programma. Vanaf de Kasteelweide naar het Oranjeplein. Van winkelcentrum “Looiershof” tot de Kerkstraat, van Het Oude Raadhuisplein tot “Het Loons Kwartier”. Van alle kanten laten ondernemers, horeca, kunstenaars, muziekgezelschappen, zangers, zangeressen het beste van het beste zien.

Brocantefair
Op één van de meeste unieke locaties in Brabant vindt de Brocatefair plaats. “La Vie Brocante” presenteert het brocante leven op de Kasteelweide. Deze bourgondische manier van leven, met oog voor traditie en kwaliteit wordt geëtaleerd in meer dan 50 kramen. Gastronomie, klassieke (vintage) producten en kleding worden door de beste brocantiers naar Loon op Zand gebracht. Zij komen vanuit heel Nederland naar Loon op Zand. Verder zullen er op de Kasteelweide unieke demonstraties plaatsvinden. Voor meer info KLIK HIER

Spannende, leerzame en grappige roofvogeldemonstratie
Ruben van Maaren verzorgt op de Brocantefair van 18 september om 13.30 en 15.30 spannende en leerzame demonstraties met roofvogels. Ruben is geregeld te zien op televisie bij o.a. ZappLive en ook ‘acteren’ er vogels van hem in films. In juli 2016 is de film ‘meester Kikker’ in première gegaan, een jeugdfilm waar een ooievaar te zien is, die door Ruben is getraind. Bij de demonstraties zijn zo’n twintig vogels betrokken. Denk aan de zeearend, de valk , gieren, uilen, raven, caracara ’s en buizerds. Tijdens de vlucht van de dieren wordt er verteld over de vogels en het publiek wordt er actief bij betrokken. Er wordt de tijd genomen voor vragen en uiteraard kunnen er foto’s gemaakt worden. Op de facebookpagina en website van Ruben van Maaren zijn talloze foto’s te zien.

Ballonvaart
Een van de hoogtepunten van Loon Presenteert is een heuse ballonvaart. Ad Ballon zal gedurende de dag de ballon gereed maken. Omstreeks 17.00 uur (afhankelijk van de weersomstandigheden) zal de ballon het Loonse luchtruim kiezen. Kom gerust naar de Kasteelweide. Ook de voorbereidingen zijn bijzonder. Te denken valt aan een zogenaamde ‘static’ waarbij de ballon rechtgezet wordt (maar niet opstijgt). Verder bestaat de mogelijkheid in de ballon te kijken. Verbaas u hoe groot deze is. Op www.filoz-events.nl vindt u meer informatie over de ballonvaart. Hier kunt u ook tickets boeken. De Loonse centrum ondernemers geven flyers uit. In deze flyers vindt u een coupon. Deze kunt u inleveren bij Winkelcentrum “Looiershof”. Om 16.00 uur worden er maar liefst 5 ballonvaarten verloot.

Kids first
Kinderen neem je ouders gerust mee naar “Loon Presenteert”. Op Winkelcenrum “Looiershof” is van alles te doen. Haren vlechten, schminken, een springkussen, een tokkelbaan van meer dan 20 meter lang, Klimmen op een hooibaal, het timmeren van een vogelhuisje en heel veel meer. Voor de oudere jongeren is en een buikschuifbaan van meer dan 10 meter. Dit wordt allenmaal mogelijk gemaakt door Scouting Pastoor Simonsgroep en “Buitenlust”. De kinderen hoeven zich geen zorgen te maken dat hun ouders zich vervelen. Op het podium zijn er optredens van Concordia, Sophia, Coastline, Arrival en worden diverse sportdemonstraties gegeven. Onder het genot van een hapje en een drankje valt er volop te beleven op Winkelcenrum “Looiershof”.

Unieke Ibizafair
Laten we hopen dat, net als bij de 1e editie van “Loon Presenteert”, de weergoden ons gunstig gestemd zijn. Een stralend zonnetje en “we’re going to Ibiza” met de benenwagen. De Kerkstraat wordt omgetoverd in een exotisch stukje Loon op Zand. Gezellige loungemuziek, feather extensions, Ibiza styled kleding, hoeden, hippe zelfgemaakte kleding, zonnebrillen, omslagdoeken, homemade producten uit Spanje. Meer dan 30 kramen en de ambiance zullen u is zomerse sferen brengen.

Muziek en meer….
Een belangrijk onderdeel van “Loon Presenteert” is de muziek. Letterlijk op iedere hoek van de straat is wel iets te beluisteren. Coastline, Back in Business, Clemens van Bracht, Largemetal, The Boozeband. Uniek is Bob Colour, de levende jukebox.
Er is zoveel te doen op 18 september dat het onmogelijk is om alles te benoemen. Alle verenigingen, stichtingen, muziekgezelschappen, kunstenaars en muzikanten doen enthousiast mee. Verder zijn veel winkels open en is er een gezellige braderie door het centrum van het dorp. Kortom Loon op Zand pakt uit!

Eén ding is zeker. Het wordt feest in Loon op Zand. Voor meer informatie kunt u kijken op www.filoz-events.nl. U komt 18 september toch ook naar “Loon op Zand… Natuurlijk!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen