Wandelen met de heemkundekring

Foto: Heemkundekring Loon op 't Sandt

In augustus organiseert heemkundekring Loon op ‘t Sandt weer een drietal wandelingen door Loon op Zand. De historische wandelingen vinden plaats op zondag 14, 21 en 28 augustus. Aanvang 10.00 uur vertrek vanaf het dag café van Het Witte Kasteel, Kasteellaan 17, 5175BC Loon op Zand.

De wandeling leidt langs een aantal historische bezienswaardigheden zoals de kerk, de pastorie en de grafkelder van de familie Verheijen uit 1898. Er wordt stilgestaan bij de verdwenen schoen- en lederindustrie, anekdotes over het rijden van de tram door het dorp, de gemeentelijke en rijksmonumenten monumenten die op de route staan, muur devotionalia, onderwijs etc.

Aanmelden is verplicht in verband met de groepsgrootte die uit veiligheidsoverweging maximaal 25 deelnemers kan bevatten. Men kan aanmelden op telefoonnummer 06-44416825 of via de mail: [email protected] (voorkeur).

  • Deelname € 2.50 p.p. Leden van de heemkundekring gratis.
  • Duur: circa anderhalf uur, afhankelijk van het aantal deelnemers.
  • Parkeren is niet toegestaan op het terrein van Het Witte Kasteel. De auto kan geparkeerd worden aan het Weteringsplein 1, tegenover het kasteel.
  • Voor meer informatie, bezoek de website www.heemkundekringloonoptsandt.nl
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen