Spotgoedkoop reizen met de trein via Grouptickets.nl

Foto: wikipedia.nl

Je moet het weten, maar er bestaat een aanzienlijke groepskorting bij NS waarbij reizigers helemaal niet bij elkaar in dezelfde trein hoeven te zitten of vanaf hetzelfde station te zijn vertrokken. Dankzij de jonge programmeur Alexandru Bondor kan iedereen die groepskorting nu met wildvreemden gebruiken. Zo daalt de prijs van een retourtje Rotterdam-Groningen van ruim vijftig euro naar slechts zeven euro.

De site heet Grouptickets.nl.

Bondor: “NS biedt deze fikse korting al aan reizigers die gezamenlijk willen reizen. Bijvoorbeeld aan toeristen, dagjesmensen, schoolreisjes, of een groep vrienden die het Rijksmuseum willen bezoeken. Niet iedereen reist natuurlijk vanaf dezelfde plek, daarom is de enige voorwaarde voor zo’n groepsticket dat je dezelfde eindbestemming hebt.”

Niet de bedoeling
Toch is de NS het niet helemaal eens met deze redenering: “Het is volgens de voorwaarden van de actie wel de bedoeling dat het voor reeds bestaande groepen is, zoals je voetbalteam. Die willen we bedienen met acties vooral voor in de daluren,” zegt een NS-woordvoerder tegen Metronieuws. “Het is niet de bedoeling dat groepen speciaal voor de retourtickets gemaakt worden. Maar we zien wel dat het initiatief goed werkt en daarom gaan we met de maker van de site in gesprek om hem erop te wijzen dat het zoals het via zijn site gaat niet helemaal de bedoeling is. Maar we gaan ook kijken of we elkaar kunnen versterken”

Bondor zelf verdient niets aan het onderhoud van de site.

Reacties

article
16879
Spotgoedkoop reizen per trein door Nederland met deze truc
Je moet het weten, maar er bestaat een aanzienlijke groepskorting bij NS waarbij reizigers helemaal
https://loon-op-zand.nieuws.nl/nieuws/16879/spotgoedkoop-reizen-per-trein-door-nederland-met-deze-truc/
2015-08-13T17:34:48+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/204/2015/08/13173335/NS-e1439480052836.jpg
Nieuws