112

Dronken man uit Kaatsheuvel zonder rijbewijs na achtervolging gepakt

Foto: Politie

Een 18-jarige man uit Kaatsheuvel is door agenten na een achtervolging aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag. Dit heeft de politie bekend gemaakt.

Stopteken genegeerd
Surveillerende agenten zagen maandagnacht 11 augustus om 04:25 uur een auto over de Berndijksestraat rijden. De wagen reed met hoge snelheid door een chicane (een bocht voor vertraging van het verkeer op de weg) waarbij hij de controle verloor. Het voertuig reed daarna door de groenvoorziening. De agenten gaven de bestuurder een stopteken, dat hij negeerde. De agenten zetten een achtervolging in. Met hoge snelheden ging het over 50 km/u wegen waar de bestuurder tussen 80 en 110 km/u racete.

Crash tegen muur
Op de Zuidhollandsedijk in Sprang-Capelle crashte het voertuig tegen een paal en een muur. Een bijrijder vluchtte te voet. De bestuurder probeerde ook weg te komen, maar werd direct aangehouden. De bijrijder werd verderop in een zijstraat aangehouden. De bestuurder had geen rijbewijs en reed onder invloed van alcohol en drugs. Hij is hiervoor aangehouden en voor het negeren van een stopteken en het veroorzaken van een aanrijding. De bijrijder werd aangehouden voor het onttrekken aan staandehouding (wet-ID) en bezit harddrugs, vermoedelijk Cocaïne. Beide inzittenden zijn door een arts beoordeeld. De bijrijder had een hersenschudding en flinke schaafwonden aan de ellebogen. De auto die total loss was is getakeld. Er is een muur en een paal beschadigd.

Reacties

article
16658
Dronken man uit Kaatsheuvel na achtervolging gepakt
Een 18-jarige man uit Kaatsheuvel is door agenten na een achtervolging aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag.
https://loon-op-zand.nieuws.nl/nieuws/16658/dronken-man-uit-kaatsheuvel-zonder-rijbewijs-na-achtervolging-gepakt/
2015-08-11T12:22:08+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/204/2015/07/28174439/Politie.jpg
112, Nieuws