Belangrijke veiligheidswaarschuwing Alecto koolmonoxidemelder

Foto: Alecto

Bij de koolmonoxidemelder van Alecto is het risico aanwezig dat het alarm niet tijdig afgaat bij zowel lage als verhoogde concentraties koolmonoxide. Dit heeft de Voedsel- en Waren Autoriteit vandaag bekend gemaakt. Langdurige inademing kan leiden tot symptomen als hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid en in extreme gevallen tot bewusteloosheid of erger.

Mocht u in het bezit zijn van een COA-22 koolmonoxidemelder dan verzoekt de fabrikant u dringend direct te stoppen met het gebruik hiervan. Omdat veiligheid voorop staat bij Alecto, is besloten om dit product terug te roepen van de markt.

U wordt verzocht deze koolmonixidemelder terug te brengen naar een Blokker filiaal bij u in de buurt waar u het artikel gratis kunt omruilen voor een nieuwe koolmonixidemelder, type COA-26.
U kunt ook direct contact opnemen met Alecto dan wordt uw product retour genomen en omgeruild voor een gratis nieuwe koolmonixidemelder, type COA-26.

Vorige maand werd al gewaarschuwd dat een aantal CO2meters niet goed waren: Zie: Merendeel van de koolmonoxidemelders op de Nederlandse markt deugt niet

Raadpleeg voor meer informatie onderstaande poster van het bedrijf of u kunt u contact opnemen met Alecto of ga naar www.alecto.nl.

Belangrijke veiligheidswaarschuwing COA22

Reacties

article
16554
Belangrijke veiligheidswaarschuwing Alecto koolmonoxidemelder
Bij de koolmonoxidemelder van Alecto is het risico aanwezig dat het alarm niet tijdig afgaat bij
https://loon-op-zand.nieuws.nl/nieuws/16554/belangrijke-veiligheidswaarschuwing-alecto-koolmonoxidemelder/
2015-08-10T14:21:59+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/204/2015/08/10122159/veiligheidswaarschuwing-COA22-foto-e1439209533645.jpg
Nieuws