Loon op Zand treedt toe tot BWB

Foto:

De gemeenteraad van Loon op Zand heeft besloten om met ingang van 1 januari 2023 toe te treden tot de Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB). BWB verzorgt de uitvoering van de werkzaamheden in het kader van de Wet waardering onroerende zaken (Wet WOZ) en de belastingen voor elf (straks twaalf) West-Brabantse gemeenten en voor het Waterschap Brabantse Delta.

Redenen voor de samenwerking met BWB zijn het verder verbeteren van de kwaliteit van dienstverlening en het verminderen van de kwetsbaarheid in de uitvoering van de WOZ- en belastingtaken. Alleen het uitvoerende deel van de gemeentelijke taken op het gebied van de heffing en inning van belastingen wordt ondergebracht bij BWB. Het bepalen van het beleid voor de gemeentelijke belastingen en de belastingtarieven blijft in handen van de gemeente.

Voordeel en gemak voor inwoners

Nu ontvangen de inwoners en ondernemers van de gemeente Loon op Zand het aanslagbiljet voor de gemeentelijke belastingen en het aanslagbiljet voor de waterschapsbelastingen nog apart. Vanaf 2023 staan deze belastingen samen op één aanslagbiljet. Belastingbetalers ondervinden tijdsbesparing en gemak doordat zij vanaf 2023 al hun zaken rondom gemeentelijke- en waterschapsbelastingen kunnen afhandelen via één aanvraag en via één centrale organisatie.
De komende periode wordt benut om te zorgen voor een goede en geruisloze overgang van de werkzaamheden naar de BWB. De gemeente informeert u tijdig via deze website en de Duinkoerier over de voortgang.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen