100-jarige mevrouw Wijtenburg – Geerdes ontvangt bankje namens de gemeente Loon op Zand

Foto: Pix4Profs / Jan Stads

Mevrouw Wijtenburg – Geerdes uit Loon op Zand viert vandaag haar 100ste verjaardag. Voor de tweede keer in deze maand feliciteerde burgemeester Hanne van Aart een 100-jarige inwoner in de gemeente.

Burgemeester Hanne van Aart: “Begin van deze maand mocht ik al een inwoonster van onze gemeente feliciteren met haar 100ste verjaardag, vandaag gelukkig weer. Ik overhandig de jarige, in haar bijzijn, een bankje ter gelegenheid van dit heuglijke feit.” Het bankje staat bij Residentie Molenwijck in Loon op Zand aan de vijverkant van het ‘eiland’ tegenover het appartement van mevrouw Wijtenburg. “Ik hoop dat ze er nog lang van mag genieten.”

Te laat

Mevrouw Wijtenburg is naar eigen zeggen op 30 maart 1921 in Schiedam geboren. Haar vader schreef haar één dag later in. Officieel werd daarmee 31 maart 1921 haar geboortedatum. Ze groeide op in een katholiek doktersgezin met negen kinderen, één zus en zeven broers. Na de middelbare school volgde ze een opleiding tot verpleegster in Den Haag. Tijdens de oorlog leerde ze haar man, de broer van haar beste vriendin, kennen. Hij studeerde voor dokter. In 1947 trouwden ze en gingen wonen in huize Vita Nova aan de Hoofdstraat 4 in Kaatsheuvel. Als vrouw van de dokter regelde ze veel maatschappelijke zaken voor patiënten en was zij vaak een luisterend oor. Daarnaast hielp ze altijd actief mee in de apotheek.

Familie

In Vita Nova kreeg het echtpaar acht kinderen. De familie telt inmiddels vijftien kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen. De meeste kinderen streken elders in het land neer maar een paar keer per jaar komt de hele familie bij elkaar. Om de twee jaar wordt er met het hele gezin een gezamenlijk weekeinde georganiseerd.

Nadat haar echtgenoot in 1986 overleed, verhuisde mevrouw Wijtenburg naar de Van Heeswijkstraat. Sinds zes jaar woont ze inmiddels naar volle tevredenheid in Residentie Molenwijck in Loon op Zand. Vroeger was ze actief in de sociale hulpverlening en tenniste ze graag. Toen dat niet meer ging, is ze gaan kaarten. Bridgen deed ze in verschillende groepjes.

Er wordt een bouwproject opgestart onder de naam Park Wijtenburg. Daar is de weduwe van de naamgever terecht supertrots op.

Foto: Pix4profs Jan Stads
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen