Sport als verbindende kracht in onze samenleving

Sport en bewegen is voor veel mensen een populaire vorm van vrijetijdsbesteding; het is leuk om te doen en het zorgt voor ontspanning. Daarnaast dragen sport en bewegen bij aan een beter, actiever en gezonder leven en aan een gemeente waar inwoners zich prettig voelen.

Sporten voor iedereen

Heel belangrijk daarbij is dat iedereen mee kan doen aan sporten en bewegen. De gemeente zorgt voor accommodaties maar de verenigingen zorgen voor het aanbod van sporten en bewegen. Om de gemeente, alle sport- en beweegaanbieders en maatschappelijke partijen te verenigen in een aantal gezamenlijke doelen is het lokale sportakkoord opgesteld en ondertekend.

Lokaal sportakkoord

Het lokale sportakkoord in onze gemeente draagt bij aan een sterker en positiever sportklimaat. De thema’s waar we allemaal mee aan de slag gaan, zijn:

  • Iedereen kan zonder belemmeringen meedoen met sport en bewegen;
  • We hebben in Loon op Zand functionele, goede en duurzame sport- en beweegvoorzieningen;
  • Voor iedereen is er een passend, bereikbaar en toegankelijk sport- en beweegaanbod;
  • Iedereen kan overal met plezier, veilig, eerlijk en zorgeloos sporten en bewegen.

Ondertekening in coronatijd

Omdat we niet bij elkaar konden komen vanwege COVID-19 hebben we iedereen gevraagd de ondertekening te fotograferen en op te sturen. Bovenaan deze pagina staat een kort filmpje van het resultaat.

Meer informatie

Lees in deze pdf het volledige sportakkoord. Nog vragen? Bel dan met Joyce de Weijer op 0416 – 289 111 of stuur haar een e-mail.

Bron: Gemeente Loon op Zand

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen