Oranje Fonds steunt ‘Loonopzandvoorelkaar’

Foto:

De gemeente Loon op Zand werkt samen met ContourdeTwern en de Wijkteams aan een fijne samenleving waarin iedereen een plaats vindt. Een onderdeel van die samenleving is sinds kort ‘Loonopzandvoorelkaar’. Dit initiatief is onder meer tot stand gekomen dankzij de financiële steun van het Oranje Fonds. Dat droeg maar liefst € 20.000,- bij.

Onder de vlag van ‘Loonopzandvoorelkaar’ kunnen mensen die vrijwilligerswerk aanbieden of nodig hebben elkaar gemakkelijk en veilig vinden. Voordat vraag en aanbod soepel op elkaar aansluiten, moet er nogal wat geregeld, georganiseerd en ontwikkeld worden. Zo is er een internetplatform gebouwd en zijn de inzet van ContourdeTwern en de Wijkteams op elkaar afgestemd. Naast ruimte voor vrijwillige inzet is het ook mogelijk elkaar te ondersteunen met materialen, kennis en ervaring.

Petra van Tilborg is de vrijwilligerscoördinator vanuit de gemeente: “Je wilt voorkomen dat mensen overvraagd worden of buiten de boot vallen. Als jij iets leuks aanbiedt, bijvoorbeeld ‘Ik wil af en toe iemand naar de bouwmarkt rijden en helpen met klusjes’, dan wil je iets terug horen. Maar je wilt niet door vier aanvragers ineens gebeld worden. Dat vergt vooraf wat geregel.” De bijdrage van het Oranje Fonds stelde de gemeente en ContourdeTwern in staat dit te doen.

Het Oranjefonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Voor meer informatie over het ‘Loon op Zand voor elkaar’ en vrijwilligerswerk in onze gemeente kunnen mensen contact opnemen met Petra van Tilborg, 0416-289189, met de wijkteams of met het vrijwilligerspunt ContourdeTwern, 0416-280280. Meer informatie via www.loonopzandvoorelkaar.nl.

Bron: Gemeente Loon op Zand

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen