Officiële start bouw nieuwe basisschool De BERK

Foto: Gemeente Loon op Zand

Op woensdag 23 september is officieel het startsein gegeven voor de bouw van de nieuwe basisschool De BERK aan de Anjerstraat in Kaatsheuvel. De nieuwe school is een fusie tussen basisscholen Theresia en KlimOp.

Bij dit bijzondere moment waren kinderen en leerkrachten van beide basisscholen aanwezig. Ook vertegenwoordigers van de opdrachtgever, het schoolbestuur, van de gemeente en van het bouwbedrijf gaven acte de présence. Twee kinderen uit groep 1 en 8 van de beide basisscholen zetten hun handafdruk in een betonplaat om de fusie te beklinken. Deze plaat wordt in de muur van de nieuwe school verwerkt.

Schooldirecteur Ingrid Stokkermans: “We zijn erg blij dat de bouw van de nieuwe school voor de kinderen van de basisscholen Theresia en KlimOp vandaag officieel start. Hierdoor bestaat basisschool De BERK niet langer alleen op papier. De BERK, wat staat voor Betrokken, Eigentijds, Respectvol en Kindgericht onderwijs, krijgt nu echt een gezicht waardoor deze ook voor onze kinderen en ouders gaat leven”.

Verrijking voor de buurt

Direct na de zomervakantie is bouwbedrijf Winters Bouw en Ontwikkeling uit Breda gestart met de nieuwbouw. Opdrachtgever is de Stichting Maatschappelijk Vastgoed uit Alkmaar, die het gebouw straks verhuurt aan het schoolbestuur, de Stichting Leerrijk! Ook wordt er voorschoolse educatie en peuterzaalwerk in dit gebouw ondergebracht. De gemeente Loon op Zand staat garant voor de bouw- en huurkosten.

Wethouder Gerard Bruijniks: “De start van een nieuwe, frisse en ook duurzame school is een verrijking voor de buurt. Samen leggen we zo de basis voor goed basisonderwijs.”

Bron: Gemeente Loon op Zand

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen