Gemeente ontvangt veel meldingen over caravans, campers en aanhangwagens op straat

Foto: Wikimedia Commons

De gemeente krijgt de laatste tijd veel meldingen binnen over caravans, campers en aanhangwagens die voor langere tijd op straat staan. Meldingen over overlast maar ook vragen van eigenaren. Wat mag nu eigenlijk wel en wat niet?

De regels in het kort

Caravans, campers en aanhangwagens en soortgelijke voertuigen mogen in de maanden november tot en met maart niet langer dan 3 achtereenvolgende dagen op straat staan. In de maanden april tot en met oktober (het zomerseizoen) mag dat niet langer dan 7 achtereenvolgende dagen. Onder straat vallen ook de openbare parkeerterreinen, bermen, paden en zijkanten van de weg.

Zo voorkomen we langdurige parkeeroverlast. En kunnen eigenaren bijvoorbeeld hun caravan voorbereiden voor een vakantie of opruimen na een vakantie. Het regelmatig stallen van caravans, campers en aanhangwagens, bijvoorbeeld ieder weekend, is helaas ook niet toegestaan.

Let op: met het tussentijds verplaatsen van een caravan, camper en aanhangwagen los je de maximale tijd dat je op straat mag staan, niet op.

Wat mag wel?

Caravans, campers en aanhangwagens mag u wel op uw eigen of privé terrein plaatsen of in een stalling.

Niet eens met de regels?

De regels liggen nu ter inspraak voor iedereen via deze website. Bent u het niet eens met deze regels? Laat het ons dan voor 21 oktober weten via de inspraakprocedure. Vanaf november treedt de gemeente handhavend op bij eigenaren die zich niet aan de regels houden.

Nog vragen?

Neem dan contact op met Dianne van Sleeuwen van de gemeente Loon op Zand via 0416 – 289 111 of stuur een e-mail aan [email protected]

Bron: Gemeente Loon op Zand

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen