College schikt in langlopende zaak failliete SMC

Foto: Loonopzand.nieuws.nl

Zoals bekend is de gemeente Loon op Zand door de curator van het failliete SMC (Stichting Multifunctionele Centra) gedagvaard voor de rechtbank Zeeland-West-Brabant in Breda. SMC exploiteerde tot in 2016 de Werft en de Wetering.

De vorderingen van de curator bedroegen zo’n € 1.700.000,-. Na tussenkomst van de rechter en diverse gesprekken zijn de gemeente en de curator nu tot een schikking gekomen.

Schikkingsbedrag

De gemeente heeft succesvol met de curator onderhandeld. Hierdoor worden de openstaande schulden, waaronder die van lokale ondernemers, afbetaald. Het schikkingsbedrag komt uit op € 273.000,- Daarmee eindigt het geschil bij de rechtbank en kan de curator het faillissement verder afwikkelen. De rechter-commissaris is inmiddels akkoord.

“Wij zijn blij met het resultaat van dit schikkingsvoorstel en zeer tevreden dat we dit langlopend conflict nu eindelijk achter ons kunnen laten. In november trad er een nieuw college aan en hebben wij met elkaar afgesproken om het “oude zeer” actief op te pakken en zo snel als mogelijk af te ronden. Voor alle partijen ligt er nu een goed schikkingsvoorstel zodat iedereen met een schone lei verder kan.”, aldus wethouder Frank van Wel.

Een verstandig besluit

De gerechtelijke procedure loopt al vier jaar. Om verder procederen te voorkomen en het risico te lopen veroordeeld te worden tot het betalen aan de curator van een veel hoger bedrag dan het voorgestelde schikkingsbedrag, is het een verstandige keuze te schikken. Voor het schikkingsbedrag zijn in de jaarrekening 2019 al voorzieningen getroffen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen