Nieuwe kindercampagne voor strijd tegen kindermishandeling

Foto: Raad voor de Kinderbescherming

Het is al veel in het nieuws geweest: door de coronamaatregelen neemt het risico op huiselijk geweld en kindermishandeling toe en blijft het vaker verborgen.

Wat is normaal?

Meer dan honderd duizend kinderen in Nederland hebben te maken met kindermishandeling. De verwachting is dat door de coronamaatregelen huiselijk geweld toeneemt en vaker verborgen blijft. Deze kinderen worden thuis uitgescholden, geslagen, verwaarloosd of zelfs genegeerd. Of ze zijn getuige van heftige ruzies thuis. Vaak weten ze niet dat hun situatie niet normaal is. En kinderen zijn altijd loyaal naar hun ouders.

Campagne voor kinderen

Met de kindercampagne willen de Taskforce en Sterk Huis kinderen helpen bij het zelf herkennen en voelen van geweld. En ze helpen om iets te kunnen doen. In plaats van wachten en hopen dat iemand in de omgeving van het kind de kindermishandeling signaleert. Bekijk de campagne hier.

Kindermishandeling melden

Bij Veilig Thuis kunt u terecht wanneer er vermoedens of signalen van kindermishandeling zijn. Ook voor advies kunt u hier Thuis terecht. Veilig Thuis is 24 uur per dag telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0800-2000. U wordt automatisch doorgeschakeld naar Veilig Thuis in uw eigen regio. Kijk voor meer informatie op www.veiligthuis.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen