Gemeente Loon op Zand zoekt Junior Cyber Agenten

Foto: Flickr

We zijn nu meer online dan ooit. Cybercriminelen maken daar handig gebruik van. Om cybercriminaliteit te bestrijden is de gemeente op zoek naar Junior Cyber Agenten, kinderen van 8 tot 12 jaar. Via een spannende game vergroot de gemeente Loon op Zand de kennis over de online wereld.

Hulp Loonse jeugd hard nodig

Met de spannende game HackShield sporen Junior Cyber Agenten kwaadaardige hackers op en proberen hen te slim af te zijn. Hierbij leren ze over hacken, datalekken en andere online gevaren. Met de opgedane kennis kunnen ze anderen waarschuwen voor online gevaren en zo zorgen voor een veiligere, digitale wereld.

“Er zijn generaties die opgroeien in een wereld waarin de grenzen tussen de online en offline wereld steeds verder vervagen. Dat maakt dat kinderen dus ook opgroeien met andere kansen maar ook gevaren. HackShield maakt jongeren bewust van de gevaren van de online wereld en zet deze kennis meteen in door hen als Cyber Agent te vragen anderen ook bewust te maken van cybercriminaliteit”, zo zegt burgemeester Hanne van Aart.

Training tot Cyber Agent

Alle Cyber Agenten krijgen een basistraining. Hier leren ze alles over hackers, veilig internetten en het herkennen en voorkomen van online gevaar. Ze lossen puzzels op en beantwoorden vragen. Tijdens en na de training gaan de Cyber Agenten aan de slag met de Quests. Dit zijn extra opdrachten en uitdagingen waarmee zij niet alleen zichzelf maar ook hun omgeving iets leren over cyberveiligheid. Hiermee verdienen zij punten. Hoe meer punten (Shields), hoe beter de Cyber Agent zich beschermt tegen online gevaar.

Huldiging op het gemeentehuis

De beste Cyber Agenten uit Loon op Zand worden gehuldigd op het gemeentehuis. De gemeente ziet hen namelijk als de helden van de toekomst. De Cyber Agenten maken ook nog eens kans op een rondleiding door de cyber-eenheid van de politie!

Kom in actie

Heeft u een kind tussen de 8 en 12 jaar die gek is op gamen? En maakt u zich soms zorgen over de online veiligheid? Maak uw kind dan enthousiast voor dit spel en geef hem of haar op via www.joinhackshield.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen