Twee nieuwe besmettingen in Loon op Zand en Kaatsheuvel

Foto: Martin Lopez via Pexels

Vorige week donderdag werd gemeente Loon op Zand overvallen door een eerste coronabesmetting. De afgelopen week is het aantal patiënten in de gemeente toegenomen. Vandaag werd bekend dat een inwoner van Loon op Zand en een inwoner van Kaatsheuvel ook positief getest zijn. Er zijn nu acht mensen positief getest.

“Dikke pluim”

Burgemeester Hanne van Aart: “Het is goed om te zien hoe inwoners, verenigingen en organisaties samen de rust bewaren, ondanks de vele media-aandacht die we hebben gehad, en de richtlijnen van de RIVM prima opvolgen. Bij vragen weet iedereen ons goed te vinden. Ook een dikke pluim voor besturen van scholen en verenigingen voor het verstrekken van juiste informatie aan ouders, leerlingen en leden.”

Inmiddels zijn alle patiënten in vrijwillige thuisisolatie en brengt de GGD hun contacten in kaart met een contactonderzoek. De gezondheid van die contacten wordt twee weken gemonitord. Bij klachten worden zij door de GGD getest.

Actuele situatie

Gemeente Loon op Zand deelt vanaf nu eens per week de actuele stand van zaken via de plaatselijke media en de website www.loonopzand.nl, tenzij de situatie vraagt om extra berichtgeving.

De Veiligheidsregio Midden- en West Brabant deelt het laatste nieuws over het coronavirus via haar eigen kanalen.

GGD en RIVM

De gemeente volgt het advies en de informatie van de autoriteiten, de GGD en het RIVM, op de voet. Kijk voor actuele maatregelen rondom het coronavirus op rivm.nl, waar onder meer veel gestelde vragen en antwoorden over virus staan. Mensen met specifieke vragen over hun eigen gezondheid kunnen het beste contact opnemen met hun huisarts. Of bellen het landelijke informatienummer van de Rijksoverheid: 0800-1351.

Dossier: Corona nieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden