Bedrijvenpark Kaatsheuvel opnieuw beloond met Keurmerk Veilig Ondernemen, Continu Samenwerken Bedrijvenpark

Foto:

Kaatsheuvel heeft opnieuw het Keurmerk Veilig Ondernemen Continu Samenwerken behaald. Dit keurmerk is een waardering voor bedrijventerreinen waar langdurig en goed wordt samengewerkt om de veiligheid te verbeteren.

Een belangrijke voorwaarde is dat ondernemers samen met gemeente, politie, brandweer en andere partijen afspraken maken om overlast, criminaliteit en onderhoud en beheer aan te pakken. MKB-Nederland begeleidt dit proces.

Een onveilige omgeving zorgt voor veel schade en overlast en kan het ondernemen behoorlijk in de weg zitten. Om een veilige bedrijfsomgeving te waarborgen, is MKB-Nederland in samenwerking met het Ministerie van Justitie en Veiligheid in 2005 gestart met een Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijventerreinen.

Vraagstukken samen oppakken

De ondernemers van het bedrijvenpark in Kaatsheuvel hebben samen met andere betrokken partijen afspraken gemaakt over bijvoorbeeld investeringen in de openbare ruimte, de verlichting van panden en cameratoezicht. Ook houden zij zich bezig met de organisatie van bijeenkomsten om het bedrijvenpark schoon, heel en veilig te houden en stemmen af met politie en beveiliging.

Wethouder Frank van Wel: “We zijn trots op de samenwerking tussen en met de ondernemers. De hercertificering van het Keurmerk Veilig Ondernemen is een mooie bevestiging dat we met elkaar de goede dingen doen. Het certificaat getuigt van een goede samenwerking tussen ondernemers op het bedrijvenpark in Kaatsheuvel. De rol en functie van parkmanagement zijn en blijven hierbij essentieel.”

Daling onveiligheid en criminaliteit

De schade die het bedrijfsleven jaarlijks lijdt door criminaliteit en onveiligheid wordt door deze en andere maatregelen fors verminderd. Het KVO-B heeft direct effect op het veiligheidsgevoel van ondernemers, werknemers en burgers. Maar ook is er vaak een structurele verbetering van de samenwerking tussen ondernemers en andere partijen te zien.

Bron: Gemeente Loon op Zand

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen