112

Woning aan het Anton Pieckplein drie maanden dicht vanwege hennepkwekerij en handelshoeveelheid harddrugs

Foto: Loonopzand.nieuws.nl

Burgemeester Hanne van Aart heeft vandaag 3 december 2019 een woning aan het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel gesloten voor de duur van drie maanden.

Op woensdag 30 oktober 2019 heeft de politie op basis van meerdere (anonieme) meldingen over dealen en overlast een uitgebreid vooronderzoek gehouden en de woning betreden. Bij betreding van de woning werd een in werking zijnde hennepkwekerij en handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen. Ook was er een illegale stroomaansluiting aangebracht.

Wet Damocles

De wet Damocles biedt de burgemeester de mogelijkheid om drugspanden te sluiten. Zij kan op basis van deze wet woningen of voor het publiek toegankelijke gebouwen sluiten als de openbare orde en veiligheid ernstig in gevaar zijn gebracht. In 2019 is de bevoegdheid uitgebreid en kan de burgemeester ook een woning of bedrijf sluiten indien daar voorbereidingshandelingen worden getroffen. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan het hebben van grondstoffen voor de productie van synthetische drugs of goederen om een hennepkwekerij te beginnen.

Verdachte situaties

De gemeente hecht groot belang aan de veiligheid van alle inwoners. Om mogelijk gevaarlijke situaties vroegtijdig te signaleren, blijft oplettendheid noodzakelijk. Inwoners wordt gevraagd om bij verdachte situaties contact op te nemen met de politie. Meldingen kunnen ook anoniem worden gedaan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen