Loon op Zand beleeft 2020 slaat handen ineen met Pleinfestival

Foto: Gemeente Loon op Zand

Op woensdag 13 mei 2020 organiseert de gemeente wederom Loon op Zand beleeft; het evenement dat vrijwilligers, sporters, ondernemers en mensen in de kunst & cultuur uit de gemeente in het zonnetje zet.

Vanaf deze editie werkt de gemeente hierbij samen met de organisatie achter het Pleinfestival, dat plaatsvindt van 14 tot en met 16 mei. Maandag 2 december ondertekenden wethouder Frank van Wel en vicevoorzitter van het Pleinfestival Wil van Beers een intentieverklaring om de nieuwe samenwerking te bekrachtigen.

Met de ondertekening is ook het officiële startsein gegeven aan de nominatieronde. Vanaf 3 december tot en met 29 februari 2020 kan er genomineerd worden, onder meer via www.loonopzand.nl/beleeft. Hier is ook meer informatie te vinden over de voorwaarden voor nominatie. Nieuw dit jaar is dat ook het college actief mensen gaat nomineren. Zij nemen het voortouw om inwoners met een bijzondere verdienste in een van de categorieën in de schijnwerpers te zetten.

Samenwerking met Pleinfestival

Al langer was er de wens was om Loon op Zand beleeft in het centrum van Kaatsheuvel te organiseren. Daarnaast was de gemeente op zoek naar een geschikte partner voor de langere termijn, om het evenement samen vorm te geven. Het Pleinfestival was de meest logische en best mogelijke match.

De gemeente en het Pleinfestival werken samen aan de organisatie van het evenement, maar het nominatieproces ligt uiteraard geheel bij de gemeente. Met de ondertekening van de intentieverklaring, spreken gemeente en Pleinfestival vertrouwen in elkaar uit. Samen wordt ernaar gestreefd om dit belangrijke evenement de komende jaren tot een jaarlijks hoogtepunt voor de gemeenschap te laten gelden.

Waarom is Loon op Zand beleeft zo belangrijk?

Een aantal jaren geleden is een bijzondere traditie gestart om betrokken en inspirerende inwoners van de gemeente Loon op Zand in de schijnwerpers te zetten. Een moment om te vieren dat de gemeente sporters, vrijwilligers, ondernemers en kunstenaars van formaat ‘in huis’ heeft.

Dat verdient een feestje! Ook als het financieel lastige tijden zijn voor de gemeenschap. Waar ingeleverd moet worden, moet ook ruimte blijven om iets terug te geven. Om te laten zien dat we trots zijn en dat inzet wordt beloond.

Wie zet u in de schijnwerpers?

Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving zich altijd met hart en ziel inzet voor anderen, zijn sport, kunst en cultuur of met zijn bedrijf. Meld daarom nu úw favoriet aan via www.loonopzand.nl/beleeft.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen