Burgemeester Hanne van Aart reikt Koninklijke onderscheiding uit aan Maurice van Overbeek

Maurice van Overbeek (2e van rechts) met zoon Raymond, kleindochter Ellen en kleinzoon Onno.
Maurice van Overbeek (2e van rechts) met zoon Raymond, kleindochter Ellen en kleinzoon Onno.
Foto: Harmonie Kaatsheuvel

Op zaterdagavond reikte burgemeester Hanne van Aart de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau uit aan de heer M.G.M. van Overbeek (74). De uitreiking vond plaats tijdens een concert ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de Koninklijk Erkende Harmonie Kaatsheuvel in sporthal De Werft, Huygenstraat 73 in Kaatsheuvel.

De heer Maurice van Overbeek uit Kaatsheuvel zet zich al vele jaren in als vice-voorzitter voor de Koninklijk Erkende Harmonie. Daarnaast is hij ook lid van de sponsorcommissie, vervoerscommissie, commissie PR/communicatie en was hij 12 jaar lang voorzitter van de muziekcommissie. Ook is de heer Van Overbeek coördinator, barvrijwilliger en contactpersoon bij Ontmoetingscentrum De Gildenbond en ‘Bij Anton’ voor de Koninklijk Erkende Harmonie Kaatsheuvel. Vanaf 2016 is de Harmonie verhuisd naar ‘Het Klavier’ en bij ‘Bij Anton’ heeft de heer Van Overbeek de taken van barvrijwilliger en de coördinatie over de andere 12 vrijwilligers voortgezet tot volle tevredenheid van alle partijen.

Als muzikant maakt de heer Van Overbeek al sinds 2010 muziek bij het Groot Harmonie Orkest, het Midden Orkest en De Kromme Noten en assisteert hij waar nodig het Aspiranten Orkest. Mede door de heer Van Overbeek is de hechte groep muzikanten, ‘De Kromme Noten’ tot stand gekomen. Deze muzikantengroep bestaat voor 90% uit leden van de Harmonie Kaatsheuvel en is erg actief in de gemeente Loon op Zand en ver daarbuiten met carnaval, braderieën, dorpsfeesten, etc. Daarnaast ondersteunt hij als vrijwilliger ook de eigen muziekschool bij Muziek op Schoot, Muziek op School, workshops en schoolconcerten. Hij initieerde en organiseerde in 2013 o.a. het dansconcert ‘Kaatsheuvel danst’. De heer Van Overbeek was ook medeoprichter van Carnavalsvereniging SST ’94 en legde mede de basis om de optocht, de onderlinge samenwerking tussen verenigingen, kortom het carnaval in Kaatsheuvel, te behouden en voort te zetten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen