GemeenteBelangen, VOORLOON en VVD presenteren akkoord

Foto: Loonopzand.nieuws.nl

De nieuwe coalitie van GemeenteBelangen, VOORLOON en VVD presenteert het nieuwe coalitieakkoord ’Schouders eronder, samen vooruit’. Intensieve samenwerking tussen de coalitiepartijen leidde tot een solide akkoord. Centraal staan concrete maatregelen om de gemeente Loon op Zand klaar te stomen voor de toekomst. Een toekomst met een nieuwe financiële balans en daarbij passende ambities.

Schouders eronder

Na het vallen van de voormalige coalitie kregen de informateurs Gerard Bruijniks en Ad van Laarhoven de opdracht een nieuwe coalitie te verkennen. Na een korte informatieperiode startten zij formatiegesprekken met GemeenteBelangen, VOORLOON en de VVD. Formateur Gerard Bruijniks: “Ik ben tevreden dat we er na een intensieve periode samen in geslaagd zijn dit akkoord te realiseren. We zetten samen de schouders eronder! Dit had niet gekund zonder de gezamenlijke wil van de coalitiepartijen om onze gemeente door dit zware weer heen te helpen.”

Samen vooruit

De coalitie bouwt verder aan een nieuwe financiële balans. GemeenteBelangen, VOORLOON en VVD willen concrete resultaten behalen zonder hiermee de lokale lasten onevenredig te laten stijgen. De coalitiepartijen gaan aan de slag met onder meer de realisatie van de nieuwe Wetering, het voortbestaan van basisschool De Start en het verbeteren van het groen op zichtlocaties. Daarnaast start de gemeente een onderzoek naar haar bestuurlijke toekomst en zetten de partijen in op versterking van de dienstverlening van de gemeente. Om concrete resultaten te boeken vragen de partijen aan het college om in januari een begrotingswijziging aan de raad te presenteren.

Nieuwe wethouder

Namens de VVD wordt Frank van Wel voorgedragen als wethouder. Hij is op dit moment fractievoorzitter van de VVD in de Loonse gemeenteraad. Gerard Bruijniks (GemeenteBelangen) en Jan Brekelmans (VOORLOON) blijven aan als wethouder.

Bron: Gemeente Loon op Zand

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen