Burgemeester Hanne van Aart reikt gemeentelijke erespeld uit aan Kees Grootswagers

Kees Grootswagers bij de start van de Avonddriedaagse Kaatsheuvel
Kees Grootswagers bij de start van de Avonddriedaagse Kaatsheuvel
Foto: Loonopzand.nieuws.nl

Op vrijdag 25 oktober reikte burgemeester Hanne van Aart de gemeentelijke zilveren erespeld uit aan de heer Kees Grootswagers. Hij ontving de erespeld vanwege zijn verdiensten tijdens de jaren dat hij wethouder was. De uitreiking vond plaats tijdens zijn afscheidsreceptie in Partycentrum ’t Maoske in De Moer.

Kees Grootswagers heeft zich vanaf 24 april 2014 tot 4 september 2019 als wethouder met veel passie ingezet voor verenigingen, ondernemers, natuur- en cultuurwaarden en toerisme in de gemeente Loon op Zand. Door zijn positieve en dienstbare opstelling in de samenwerking met anderen, zowel binnen de gemeente als in de regio, heeft hij zich zeer verdienstelijk gemaakt. Daarbij ging hij steeds op zoek naar het meest kansrijke compromis.

Inspraak voor inwoners

Kees Grootswagers maakte zich bovendien sterk voor reële inspraakmogelijkheden voor inwoners en ging graag en veelvuldig met inwoners om de tafel. Eén van zijn gevleugelde uitspraken was dan ook: “Van onder op laten komen”.

Impuls voor toerisme

Met veel passie zette Kees Grootswagers zich in voor een sterk en bruisend toeristisch klimaat en bezocht regelmatig landelijke bijeenkomsten die zijn ideeën en initiatieven op dat gebied konden voeden. Zijn netwerk en dat van de regio is de afgelopen tijd aanzienlijk versterkt. Daar plukt de gemeente Loon op Zand nu de vruchten van, bijvoorbeeld met de realisering van het Van Gogh Nationaal Park. Zijn voortrekkers- en voorzittersrol heeft hij met beleid, sensitiviteit en vasthoudendheid ingevuld. Daardoor is een buitengewone regionale samenwerking tot stand gekomen.

Uitreiking erespeld in zilver

Deze verscheidenheid aan verdiensten van Kees als wethouder zijn van bijzondere maatschappelijk aard. Daarom kreeg hij vandaag de gemeentelijke onderscheiding in de vorm van de erespeld in zilver uitgereikt door burgemeester Van Aart. De uitreiking vond vanmiddag kort na vier uur plaats tijdens een afscheidsreceptie in Partycentrum ’t Maoske in De Moer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen