Jaarrekening 2018: financiële tegenvallers

De gemeente Loon op Zand sluit het jaar 2018 af met een financieel tekort van € 730.000,-. De terugblik op 2018 laat een aantal incidentele tegenvallers zien. Op 27 juni presenteert het college de jaarrekening en het jaarverslag aan de gemeenteraad.

Behaalde resultaten

In 2018 werkte de gemeente naast de extra taken in het sociaal domein onder meer aan het oplossen van taalachterstanden. Er zijn meerjaren onderhoudsplannen opgesteld voor de buitensportaccommodaties en er zijn stappen gezet op het gebied van veiligheid. Ook is gestart met het bouwen in Westwaard en is sportaccommodatie De Werft opgeleverd.

Hogere kosten

Er zijn enkele incidentele tegenvallers, maar binnen de reguliere bedrijfsvoering zien we geen grote afwijkingen. Vooral de waardevermindering van de grond waar De Werft op is gebouwd zorgt eenmalig voor extra kosten. Daarnaast was het inzamelen en verwerken van afval duurder dan verwacht. In het sociaal domein ervaarde de gemeente hogere kosten dan voorzien. Deze laatste tegenvaller is niet alleen van invloed op de jaarrekening van 2018, maar ook op de toekomst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen