Europese Verkiezingen in gemeente Loon op Zand: zondagavond voorlopige uitslag

Foto:

Donderdag 23 mei kunnen inwoners van gemeente Loon op Zand stemmen tijdens de Europese Verkiezingen. Zondagavond om 23:00 uur wordt de uitslag bekendgemaakt op de website van gemeente Loon op Zand.

De stembureaus sluiten om 21:00 uur ’s avonds hun deuren. Aansluitend start in ieder stembureau het tellen van de stemmen. Ongeveer 100 vrijwilligers helpen die dag mee met het democratisch proces. In de avond komen er nog extra vrijwilligers.

Voorlopige uitslag

Gemeenten mogen de (voorlopige) uitslagen pas bekendmaken nadat de stembussen in alle lidstaten van Europa zijn gesloten, om zo de verkiezing in andere landen niet te beïnvloeden. Zondagavond om 23:00 uur maakt de gemeente Loon op Zand de lokale uitslagen bekend op www.loonopzand.nl/verkiezingeneuropa. Dit is de voorlopige uitslag.

Bekendmaking definitieve uitslag

Enkele werkdagen na de stemming stellen de twintig hoofdstembureaus van Nederland in een openbare zitting de totaal aantal uitgebrachte stemmen, de aantallen stemmen per lijst en per kandidaat vast. De Kiesraad stelt op basis hiervan de officiële uitslag vast in een openbare zitting op dinsdag 4 juni.

Meer weten?

Alle officiële uitslagen van de Europese Verkiezingen staan in de databank verkiezingsuitslagen van de Kiesraad: www.verkiezingsuitslagen.nl. Voor vragen over de procedure binnen gemeente Loon op Zand, neem contact op met [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen