Sporten als verbindende kracht in gemeente Loon op Zand

Foto: Pixabay

Deze week behandelde het college het nieuwe sportbeleid. Een sportbeleid wat samen met sportverenigingen, inwoners, maatschappelijke partners, de Wmo adviesraad en de gemeenteraad tot stand kwam. De gemeente zet met het nieuwe sportbeleid in op kansen en mogelijkheden voor sporten en bewegen in de gemeente Loon op Zand.

Sport en bewegen mogelijk maken

De gemeente Loon op Zand wil dat elke inwoner een vorm van sportbeoefening en/of bewegen kan doen; jong of oud, met of zonder beperking. Dit maakt de gemeente Loon op Zand mogelijk met de inzet van vier instrumenten: sportstimulering, verenigingsondersteuning, subsidies en een goede basisinfrastructuur van accommodaties en voorzieningen.

Sport als verbindende factor

Wethouder Kees Grootswagers: “Sport en bewegen is voor veel mensen een populaire vorm van vrijetijdsbesteding: het is leuk om te doen en het zorgt voor ontspanning. Daarnaast draagt sport en bewegen bij aan een beter, actiever en gezonder leven en aan een gemeente waar inwoners zich prettig voelen. Het accent komt meer dan voorheen te liggen op het stimuleren van sport als verbindende kracht in onze samenleving”.

Uitvoering

De gemeente vertaalt het sportbeleid in een tweejaarlijks uitvoeringsplan waarin staat beschreven hoe de gemeente de ambities op het gebied van sport gaat realiseren. Bij de uitvoering van het sportbeleid werkt de gemeente samen met de sportverenigingen, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties. De gemeente gaat onder andere aan de slag met het opstellen van een sociale beweegkaart, het organiseren van thema avonden/verenigingsondersteuning, het opstellen van een programma ‘kennismaken met sport in de gemeente Loon op Zand’ en het oprichten van een sportraad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen