Wil Ligtenberg draagt na 21 jaar wethouderschap over

Foto: Jan Stads / Pix4Profs

Wethouder Wil Ligtenberg (Voor Loon) heeft besloten om per half februari 2019 zijn functie over te dragen. De heer Jan Brekelmans wordt voorgedragen om de portefeuille welzijn, zorg en onderwijs over te nemen.

Meewerken aan de verdere doorontwikkeling van de wet maatschappelijke ondersteuning (wmo), de jeugdhulp en de participatiewet. Daarvoor ging Wil Ligtenberg ook weer sinds de gemeenteraadsverkiezingen 2018 aan de slag. Toch heeft hij nu weloverwogen besloten om per half februari 2019 zijn functie als wethouder neer te leggen. Een lastige keuze, maar voor zijn gevoel de enige juiste. Passend bij de zorg en aandacht die hij vindt dat nodig is voor zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen en de aandacht en tijd die nodig is voor wethouderschap.

Vanaf 1990 is de 66-jarige Wil Ligtenberg betrokken bij het bestuur van de gemeente Loon op Zand. Aanvankelijk als raadslid namens ‘Voor Loon’ en sinds 21 jaar als wethouder welzijn, zorg en onderwijs. Tot 2014 combineerde Wil Ligtenberg zijn wethouderschap met zijn baan in het voortgezet onderwijs.

De in het kerkdorp Loon op Zand geboren en getogen Ligtenberg voelde zich van jongs af aan al betrokken en medeverantwoordelijk voor de lokale gemeenschap. Bij jeugd- en jongerenwerk zette hij zich in als vrijwilliger. De ervaringen die hij daar en bij zijn werk in het voorgezet onderwijs opdeed, vormden de basis voor zijn motivatie om zich ook politiek in te zetten binnen het sociale domein en onderwijs. Luisteren naar inwoners om er zo achter te komen wat belangrijk en nodig is om goed mee te kunnen doen in de samenleving is de insteek die Ligtenberg steeds kiest om zijn werk als wethouder te doen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen