Oostappen Groep moet dwangsom van 34.000 euro betalen voor illegale huisvesting arbeidsmigranten Droomgaard

De gemeente Loon op Zand voerde maandag 3 december 2018 samen met de politie een controle uit op het recreatieve gedeelte van Oostappen Vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel. Tijdens de controle is vastgesteld dat op dit gedeelte van het park nog steeds illegaal arbeidsmigranten waren gehuisvest. Voor deze overtreding moet de Oostappen Groep een dwangsom van €34.000,- betalen.

Tijdens de controle bleek dat de illegale huisvesting van arbeidsmigranten in de bedrijfswoning wel is beëindigd. Hiermee heeft de Oostappen Groep voldaan aan de last onder dwangsom voor deze overtreding.

Voorlopige voorziening

De rechtbank in Breda deed vrijdag 30 november 2018 uitspraak over de voorlopige voorziening die de Oostappen Groep aanvroeg. Het verzoek werd alleen toegewezen voor de begunstigingstermijn. Dit gaf Oostappen Groep de tijd om de illegale huisvesting van arbeidsmigranten op het recreatieve gedeelte uiterlijk 3 december 2018 om 10.00 uur te beëindigen.

Vervolg

Gemeente en politie blijven wekelijks controleren of Oostappen Groep zich aan de regels houdt. Het is mogelijk dat pas na de feestdagen de huisvesting van arbeidsmigranten door Oostappen Groep is teruggebracht naar het aantal dat is toegestaan. Als dat in de eerste week van januari 2019 nog niet het geval is, volgen opnieuw juridische stappen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen